Málnás-krémsajtos sütemény recept

Málnás-krémsajtos sütemény
Málnás-krémsajtos sütemény
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, könnyed, krémes, üdítő és nem utolsó sorban nagyon finom süti. Kevés liszt kell bele, az állaga egy kicsit hasonlít a cheesecake-hez.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Langyosan (vagy hűtve), málnaöntettel tálaljuk. Készíthetjük bármilyen bogyós gyümölccsel.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

málnás sütemény, krémsajtos-málnás sütemény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A málnákat megmossuk, leszárítjuk.
  2. Robotgép segítségével habosra keverjük a tojásokat a cukorral és a sóval.
  3. A krémsajtot tálkába tesszük, majd egy kevés tojásos keverékkel, valamint a citromlével fellazítjuk.
  4. Hozzáadjuk a többi masszához, és egy keverőlapát segítségével óvatosan homogénné dolgozzuk.
  5. Apránként beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd lágy mozdulatokkal összekeverjük.
  6. A folyékony tésztát egy kivajazott, liszttel szórt tortaformába öntjük.
  7. Egyenletesen rászórjuk a málnaszemeket, melyeket előtte egy kevés liszttel összeforgatunk. Még így is belesüllyednek a tésztába, de ez nem gond.
  8. Megsütjük. Miután langyosra hűlt, meghintjük porcukorral.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 21 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 16 141
elküldve: 17
receptkönyvben: 602
elkészítve: 16/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Zúza

Mióta szakács: 2010.07.30.
37 recept
hirdetés

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szumiku
szumiku / szumiku k, 2015-03-17 11:39

Nagyon nagyon jó recept, nagyon tetszik, és biztos el fogom még készíteni, mert nagyon jól sikerült (még csak kezdő szakács vagyok, úgyhogy nekem ez már nagy sikerélményt jelentett), az íze is finom lett, az állaga pont olyan, amilyennek kellett lennie! :) Nemcsak ide mentem, hanem szépen ki is másolom a füzetembe, hogy tuti megmaradjon ez a csodás recept. Köszönöm! :)

Zúza
Zúza / Zúza sze, 2015-03-18 10:52

Kedves Szumiku, örülök a sikerélményednek. :) Ilyen füzetkém nekem is van, a bevált receptek megérnek egy kéziratot. :) További konyhai sikereket kívánok!

toncsi
toncsi cs, 2013-08-15 10:15

Hoppá, tényleg. De figyelmetlen vagyok. :) Mindegy most már úgyis elkészült. Picit tovább sütöttem (nem direkt és csak kb. 5 perccel), így barnább lett, de semmi baj nem érte, nem égett meg, nem száradt ki. A tészta állaga nekem teljesen jó lett, nem lett tömör, szalonnás. A lisztet már nem géppel kevertem bele, és csak addig kevertem, hogy ne legyen nagyon csomós, mint a muffinoknál. Vagy szerencsém volt, vagy ez a titka, de jó lett az állaga. :) (És nagyon finom.)

Cirelin
Cirelin p, 2012-07-06 14:54

Az enyém is nagyon tömör lett, finom, de nem könnyű a tészta, mint a képen, pedig követtem az utasításokat, és úgy csináltam. :S

Cirelin
Cirelin v, 2012-07-08 18:35

Ez van, azért finom lett, mindenkinek ízlett, szóval így se rossz. :)

szeag
Sz. Ági / szeag szo, 2011-12-17 17:40

Nekem szalonnás lett a tésztája. ízre jó volt, de tömör maradt a tészta. Fogalmam sincs mi a titok, pont úgy csináltam mindent, ahogy írva volt...

Zúza
Zúza / Zúza v, 2011-12-18 12:48

Sajnálom Ági, nem tudom mit lehet az oka. Valami biztos, mert ha jól csinálják, nem tömör, és nem is szalonnás. A sajttortához hasonlítható az állaga. Olyannak kell lennie, mint a képen, ennél közelebbi fotót már nem nagyon tudok produkálni. Friss málnával az igazi, alig várom a szezonját; egyik kedvenc süteményem. Üdv. Zúza

Clear
Clear p, 2011-07-08 03:37

 
Ajándékba akartam elkészíteni tegnap este, de nyilván valami extrabénázós pillanatomban álltam neki, mert ennyire ocsmány sütit még sosem sikerült csinálnom. Hirtelen dühömben szerettem volna kidobni az egészet a fenébe, de siettem - ott maradt a pulton ma reggelig, ahol hagytam.
Szerencsére.
Bár vállalhatatlanul ronda lett, azért mégis megkóstoltam... Aztán teljesen egyedül megettem az egészet. Isteni íze volt=)
Holnap megint nekifutok. Pontosan tudom, miket és hol rontottam el (figyelmetlenség, sütőhibák és alapanyaghiány okán), szóval ezúttal garantált a siker. =)

Oh, és egy kérdés: liszt helyett búzadarával működne szerinted? Imádom a grízes dolgokat, így próbálok mindenbe egy kis darát csempészni... ^_^'

Zúza
Zúza / Zúza p, 2011-07-08 09:37

:D
Kedves Clear, a sztorid nagykönyvbe való. Most komolyan... :) Nálam még nem volt szépséghibás. Sőt...
Ettől függetlenül örülök, hogy ízlett! Nos, ez pont nem az a süti, aminek fejetlenül, alapanyaghiánnyal neki lehet ugrani.
A kulcsszó hozzá: gyengédség!!! Kérlek szépen, először ne csempéssz bele darát, próbáld meg így ahogy van.
Mivel pontosan tudod mit rontottál el, sikerülni fog. 1000-rel drukkolok Neked! :)
Én is alig tudom abbahagyni, néha úgy érzem, hogy az egészet meg tudnám enni.
Ha mégsem fogyna el egyszerre, inkább tedd hűtőbe, pláne ilyen nagy melegben!
Sok sikert kívánok: Zúza ^..^

z1
z1 / z1 p, 2011-09-16 16:22

Szia Z2!
Most jó a füved:))))))))
Holnap ezt megsütöm.
Szerintem lesz olyan jó, mint a másik.
Z. (1)

Zúza
Zúza / Zúza p, 2011-09-16 18:27

Szia Z1!
Remélem ízleni fog, jó étvágyat kívánok!
Csak nehogy fagyasztott gyümit használj! Bár ahogy ismerlek, ez szóba sem kerülhet nálatok. :)))
Üdv.: a másik Z.

z1
z1 / z1 h, 2011-09-19 15:13

...tulajdonképpen szóról szóra azt csináltam ( csak duplán ) ami a receptedben le lett írva, csak friss eperrel.
Mégsem sikerült:(((((((
Nem jött föl, nem lett olyan könnyűnek látszó mint a Tiéd.
HMMM...
...biztos az UFO-k!!!

Z.
Csak így lehetett, más logikus magyarázat nincs:)))

Zúza
Zúza / Zúza h, 2011-09-19 16:22

Jajj, annyira sajnálom! :(
Tuti, hogy az UFO-k lehettek, másra én sem tudok tippelni. Talán még arra, hogy az előírt formában egyszerre szeretted volna megsütni a dupla adagot, bár ezt nehezen tudnám elképzelni Rólad.
...Vagy az én sütőmben laknak tündérek. :))
Elárulom, első alkalommal nálam is szemtelenkedtek az UFO-k, de nem hagytam magam. Azóta mindig olyan könnyed, mint a fenti képen. Szívem szerint most azonnal sütnék Neked kárpótlásként egy adaggal. Na jó, duplával. :)
(u.i.: kevergetni sem szabad sokáig...)

z1
z1 / z1 h, 2011-09-19 19:35

...26 cm-esbe tettem.
Bőven elfért benne.
Lehet, hogy ezzel a kevergetéssel lehetett valami, bár szerintem nem "törtem" össze a masszát.
Igaz, nagyon nem is kíméltem.
Z.

433