r
Nosalty Logó

Mákos guba tej- és tojásmentesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty vegán
Mákos guba tej- és tojásmentesen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Mákos guba

Vaníliasodó

Összesen 919 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Mákos guba

Vaníliasodó

Összesen 3674 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Mákos guba

Vaníliasodó

Összesen 227 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    52.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2271.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    964 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    678 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 919 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.3 g

Zsír

  • Összesen
    210.6 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9085.9 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    3855 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    1028 mg
  • Foszfor
    2711 mg
  • Nátrium
    1307 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412.2 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    902.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    455 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    433 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    450 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 3674 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    561.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

Mákos guba

Vaníliasodó

Elkészítés

Mákos guba

  1. Melegítsük fel a rizstejet, majd adjuk hozzá a margarint, a vaníliás cukrot, a sima cukrot, a reszelt citromhéjat és a keményítőt. Picit főzzük össze a keveréket, majd vegyük le a tűzről.
  2. Karikázzuk fel a kifliket, és tegyük őket egy nagy keverőtálba. Locsoljuk meg a langyos rizstejjel, szórjuk rá a mákot. Alaposan forgassuk össze, hogy mindent érjen a mák és a kifli jól elázzon.
  3. Borítsuk egy hőálló tálba, és egyengessük el benne a mákos kiflikarikákat.
  4. Sütőben 170°C fokon 20 perc alatt süssük meg. Ne szárítsuk ki, maradjon szaftos.

Vaníliasodó

  1. Amíg a guba sül, elkészítjük a vaníliasodót, természetesen tojás és tej nélkül.
  2. A kókusztejet keverjük össze a pudingporral (a Dr. Oetker pudingporai tejmentesek), cukorral és vaníliakivonattal. Főzzünk belőle sűrű krémet, majd a színe végett adjunk hozzá egy csipet kurkumát (szép sárga lesz). Aki hígabban szereti a sodót, nyugodtan tegyen hozzá még egy kis nővényi tejet.
  3. Tálaláskor szedjünk a mákos gubából egy tányérba, és öntsük rá az isteni sodót. Hidegen és langyosan egyaránt kitűnő fogás. Egy kiadós leves után vagy egy könnyű menüsor desszertjeként.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 27x18
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 14 alkalommal
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 65
  • Össznézettség: 23577
  • Feltöltés dátuma: 2020. november 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákos guba tej- és tojásmentesen
Nosalty vegán 137 recept

Mindenki ismeri ezt a tipikus magyar édességet. Ez a mákos finomság egyébként Németországban is igen közkedvelt desszert. Általában a hűvösebb időszakhoz kötjük a gubát, de mára már mindennapos fogássá vált, és bármely napszakban szívesen elfogyasztjuk. A legtöbben vaníliasodóval fogyasztják, de szilvalekvárral is tökéletesen harmonizál. Mi most egy vegán verziót hoztunk nektek, aminek az elkészítése ugyanolyan egyszerű, mint a hagyományos társáé. Ha tejérzékenyként vagy vegánként szívesen ennétek egy jó mákos gubát, akkor ezt a receptet ki ne hagyjátok! Gyors, megfizethető és oltári finom.

Hozzávalók

Mákos guba

Vaníliasodó

Címlapról ajánljuk