r
Nosalty Logó

Mákos csavart

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Mákos csavart
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Kalácstészta

Kenés-szórás

Összesen 410 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Kalácstészta

Kenés-szórás

Összesen 3270 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Kalácstészta

Kenés-szórás

Összesen 298 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    825.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    475 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 410 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.1 g

Zsír

  • Összesen
    118.6 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    612 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6601.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    1030 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    1230 mg
  • Nátrium
    3798 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    452.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    838 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    429 micro
  • Kolin:
    394 mg
  • Retinol - A vitamin:
    823 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    561 micro
Összesen 3270 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    602.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

Kalácstészta

Kenés-szórás

Elkészítés

Kalácstészta

  1. Az élesztőt langyos, mézes tejben felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a tojást, a tojássárgáját, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, majd összeállítjuk a tésztát.
  2. Amikor már elválik az edényfalától a tészta, több részletben hozzáadjuk a már nem meleg, olvasztott vajat. 3-4 kanalanként adagoljuk, mindig úgy, hogy amikor az előzőt már beledolgoztuk, akkor jöjjön a következő.
  3. Enyhén lisztezett munkafelületre borítjuk a tésztát, cipóvá alakítjuk, letakarjuk a dagasztótállal, és hagyjuk a duplájára kelni. (Nálam 1 óra volt.) A megkelt tésztát 8 egyenlő részre vágjuk, egyenként kb. 32 cm-es rudakká sodorjuk, majd félbehajtva őket megcsavarjuk.
  4. Sütőpapírral ellátott sütőlemezre/tepsibe rakjuk, távolabb egymástól, és letakarva még 30 percet pihentetjük. Az idő leteltével tetejüket óvatosan átkenjük a tojásfehérjével, és gazdagon megszórjuk egész mákkal.
  5. 180 C fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. A sütőlemezen/tepsiben hagyjuk még 10 percet, majd rácsra szedve hagyjuk teljesen kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 626
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyermekkoromat idézi ez a légiesen könnyű, foszlós, vajas kalácska. Az iskolába menet a közeli pékség előtt vitt az utam, és majdnem minden reggel betértem egyet vásárolni. Viszonylag hamar elkészül, és nagyon-nagyon finom akár egy kakaó, akár egy tejeskávé, vagy tea mellé, de még csak úgy magában is.

Hozzávalók

Kalácstészta

Kenés-szórás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!