Májjal töltött csirkecomb recept

Kalória?
Májjal töltött csirkecomb
Májjal töltött csirkecomb
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családban ritkán fogyasztunk disznóhúst, ezért gyakran kerül az asztalra a csirke. Próbálom külünbözőképpen feldolgozni, hogy unalmassá ne váljon.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: erdélyi
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogyókúra: AB0 diéta – B vércsoport
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csirkecomb májjal töltve, csirkemájjal töltött csirkecomb
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombot megtisztítjuk, lemossuk, fűszerezzük. A megtisztított májat feldaraboljuk, az apróra vágott hagymával, fokhagymával, 1 ek olajjal elvegyítjük, fűszerezzük.
  2. Egy kisebb résen keresztül felfejtjük a bőrt a combon, egy kanál segítségével a tölteléket belerakjuk. Bevarrjuk, vagy tűzzük. Jénai tálban, kevés olajban, lefedve, sütőben megsütjük.
  3. Mikor már majdnem kész van, levesszük a fedőt, ha szükséges kevés vizet adunk az olajhoz, ezzel meglocsoljuk a húst, pár percig még a sütőben hagyjuk, hogy szépen megpiruljon.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 17 423
elküldve: 7
receptkönyben: 485
elkészítve: 14/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
207 recept
hasonló receptek

Hozzászólások (6)

Vica Takacs
vica takacs / Vica Takacs k, 2011-10-11 16:40

ha nem hőlégkeveréses a villanytüzhelyen, hanem alul-felül sütős, akkor hány fokon kell sütni?. Különben nagyon guszta és finom is lehet. Tuti, hogy megcsinálom. Engem egy kicsit zavar a kevés olaj fogalma, mégis kb. mennyi?Előre is köszi a választ.

csikipi
Csiki Piroska / csikipi k, 2011-10-11 20:41

Az én sütőm csak alul sütős és a fokot sem mutatja. Előmelegítem és amikor beteszem a húst, a lángot maximumra állítom. Kb. 20 perc múlva mérsékelem a lángot. Az olajnál azért írtam keveset, mert mi nem szeretjük, ha locsog (kb. 1 dl ).

Legfrissebb cikkek

Töltött tojás, a párbajfogás
Töltött tojás, a párbajfogás
A Konyhafőnök mai párbajában Luca került ki győztesként, aki nem a hagyományos utat választotta a töltött tojások elkészítése során. Mi is mutatunk most egy izgalmas receptet.
A krémleveskészítés alapszabályai
A krémleveskészítés alapszabályai
A Konyhafőnök mai adásának második megmérettetése egy különleges gombakrémleves elkészítése volt. Van egy igaz mondás: a krémleves nem csak télen jó!
A hét szakácsa: BeePoo
A hét szakácsa: BeePoo
Eheti kiemelt szakácsunk, Ramóna fiatal kora ellenére kitűnően süt-főz. Nem is csoda, hiszen olyan szerencsés, hogy dédije a mai napig segíti őt a konyha útvesztőjében.
498