Májjal töltött csirkecomb recept

Májjal töltött csirkecomb
Májjal töltött csirkecomb
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családban ritkán fogyasztunk disznóhúst, ezért gyakran kerül az asztalra a csirke. Próbálom külünbözőképpen feldolgozni, hogy unalmassá ne váljon.

hozzávalók / 4 adag


receptjellemzők

konyha: erdélyi
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogyókúra: AB0 diéta – B vércsoport
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkecomb májjal töltve, csirkemájjal töltött csirkecomb
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombot megtisztítjuk, lemossuk, fűszerezzük. A megtisztított májat feldaraboljuk, az apróra vágott hagymával, fokhagymával, 1 ek olajjal elvegyítjük, fűszerezzük.
  2. Egy kisebb résen keresztül felfejtjük a bőrt a combon, egy kanál segítségével a tölteléket belerakjuk. Bevarrjuk, vagy tűzzük. Jénai tálban, kevés olajban, lefedve, sütőben megsütjük.
  3. Mikor már majdnem kész van, levesszük a fedőt, ha szükséges kevés vizet adunk az olajhoz, ezzel meglocsoljuk a húst, pár percig még a sütőben hagyjuk, hogy szépen megpiruljon.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 16 153
elküldve: 7
receptkönyben: 482
elkészítve: 13/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
200 recept

Hozzászólások (6)

csikipi
csikipih, 2013-04-01 08:31

Jó étvágyat hozzá, ha elkészíted. Szép napot. Piroska

Vica Takacs
Vica Takacsk, 2011-10-11 16:40

ha nem hőlégkeveréses a villanytüzhelyen, hanem alul-felül sütős, akkor hány fokon kell sütni?. Különben nagyon guszta és finom is lehet. Tuti, hogy megcsinálom. Engem egy kicsit zavar a kevés olaj fogalma, mégis kb. mennyi?Előre is köszi a választ.

csikipi
csikipik, 2011-10-11 20:41

Az én sütőm csak alul sütős és a fokot sem mutatja. Előmelegítem és amikor beteszem a húst, a lángot maximumra állítom. Kb. 20 perc múlva mérsékelem a lángot. Az olajnál azért írtam keveset, mert mi nem szeretjük, ha locsog (kb. 1 dl ).

Legfrissebb cikkek

Savanyú, mégis édes, mint a méz
Savanyú, mégis édes, mint a méz
Emeletes citromos torta és duplacitromos muffin - csodálatos és illatos sütemények. Így kezdjük mi a sulit idén. Citromot teszünk mindenbe!
A hét szakácsa: Nihonka
A hét szakácsa: Nihonka
Eheti kiemelt szakácsunk, Nihonka megvalósította a japán-magyar fúziós konyhát. Kedvencei a gyorsan elkészíthető, egészséges ételek - segítségükkel több mint 10 kilót fogyott.
Fájdalmas fürdőszobai titkaink
Fájdalmas fürdőszobai titkaink
Hasi panaszokkal élő barátnőm anno felsóhajtott: "De jó, hogy veled erről is lehet őszintén beszélni!" Hogy miről? Megtudod, ha tovább olvasol!