Májjal töltött csirkecomb recept

Májjal töltött csirkecomb
Májjal töltött csirkecomb
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családban ritkán fogyasztunk disznóhúst, ezért gyakran kerül az asztalra a csirke. Próbálom külünbözőképpen feldolgozni, hogy unalmassá ne váljon.

hozzávalók / 4 adag


receptjellemzők

konyha: erdélyi
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogyókúra: AB0 diéta – B vércsoport
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkecomb májjal töltve, csirkemájjal töltött csirkecomb
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombot megtisztítjuk, lemossuk, fűszerezzük. A megtisztított májat feldaraboljuk, az apróra vágott hagymával, fokhagymával, 1 ek olajjal elvegyítjük, fűszerezzük.
  2. Egy kisebb résen keresztül felfejtjük a bőrt a combon, egy kanál segítségével a tölteléket belerakjuk. Bevarrjuk, vagy tűzzük. Jénai tálban, kevés olajban, lefedve, sütőben megsütjük.
  3. Mikor már majdnem kész van, levesszük a fedőt, ha szükséges kevés vizet adunk az olajhoz, ezzel meglocsoljuk a húst, pár percig még a sütőben hagyjuk, hogy szépen megpiruljon.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 16 338
elküldve: 7
receptkönyben: 479
elkészítve: 13/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
203 recept

Hozzászólások (6)

csikipi
csikipih, 2013-04-01 07:31

Jó étvágyat hozzá, ha elkészíted. Szép napot. Piroska

Vica Takacs
Vica Takacsk, 2011-10-11 15:40

ha nem hőlégkeveréses a villanytüzhelyen, hanem alul-felül sütős, akkor hány fokon kell sütni?. Különben nagyon guszta és finom is lehet. Tuti, hogy megcsinálom. Engem egy kicsit zavar a kevés olaj fogalma, mégis kb. mennyi?Előre is köszi a választ.

csikipi
csikipik, 2011-10-11 19:41

Az én sütőm csak alul sütős és a fokot sem mutatja. Előmelegítem és amikor beteszem a húst, a lángot maximumra állítom. Kb. 20 perc múlva mérsékelem a lángot. Az olajnál azért írtam keveset, mert mi nem szeretjük, ha locsog (kb. 1 dl ).

Legfrissebb cikkek

Babapiskótás sütik minden alkalomra
Babapiskótás sütik minden alkalomra
Mindig jó, ha a kamrában ott lapul egy-egy zacskó babapiskóta, mert a segítségével bármikor összeüthetünk egy gyors desszertet.
Sütitrendek az elmúlt száz éveben
Sütitrendek az elmúlt száz éveben
A sütitrend mint szó, elég nevetségesen hangzik - maradjunk annyiban, hogy gyorsan átvesszük milyen süti receptjét hajszolták nagymamáink és anyukáink az elmúlt évtizedekben.
Top 10 édesvízi halétel 300 kcal alatt
Top 10 édesvízi halétel 300 kcal alatt
Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy milyen változatosan elkészíthetőek hazai édesvízi halaink. Most segítünk, íme 10 szuper halrecept - ráadásul adagonként 300 kcal alatt!
3 praktika tojáspucoláshoz
3 praktika tojáspucoláshoz
Főtt tojást pucolni senki sem szeret, ellenben ezekkel a trükkökkel pillanatok alatt elvégezhetjük a piszkos munkát!