r
Nosalty Logó

Leveles tésztában sült gombás csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Leveles tésztában sült gombás csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Csirkemell készítése

A körethez

Összesen 1020 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Csirkemell készítése

A körethez

Összesen 4073 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Csirkemell készítése

A körethez

Összesen 119 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    66.5 g

Zsír

  • Összesen
    54.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1392.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    659 mg
  • Nátrium
    436 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    564 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    430 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    213 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    2751 micro
  • β-crypt
    471 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1279 micro
Összesen 1020 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    265.8 g

Zsír

  • Összesen
    216.7 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5569.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    483 mg
  • Foszfor
    2635 mg
  • Nátrium
    1744 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    270.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    2256 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1572 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    1722 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    850 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    103 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    637 micro
  • Kolin:
    1120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    571 micro
  • α-karotin
    155 micro
  • β-karotin
    11003 micro
  • β-crypt
    1883 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5116 micro
Összesen 4073 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    322 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Csirkemell készítése

A körethez

Elkészítés

Csirkemell készítése

  1. A megtisztított csirkemellet sózzuk, borsozzuk.
  2. A forró olajon az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a megmosott, vékonyan felszeletelt gombát, sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel ízesítjük, és magas tűzön megpirítjuk.
  3. Ezután lehúzzuk a tűzről, hozzáadunk 1 tojást, 1 tojássárgáját és annyi zsemlemorzsát, hogy kenhető gombamasszát kapjunk.
  4. Az elkészült fűszeres gombát a csirkemellekre szedjük, rásimítjuk. Majd a leveles tésztát lisztezett gyúródeszkán késfok vastagságúra kinyújtjuk (az előre kinyújtott tésztát természetesen nem kell), négy egyforma részre vágjuk, a közepükre teszünk egy-egy gombás csirkemellet. Ráhajtjuk a tésztát, a két szélét aláhajtjuk, és megkenjük tojásfehérjével. Végül sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütjük.

A körethez

  1. Közben a körethez a megmosott, kimagozott paprikákat, az angol zellert nagyobb darabokra vágjuk, majd forró vajon megpirítjuk. Sóval, borssal, az aprított kakukkfűvel ízesítjük.
  2. Tálaláskor a salátaleveleket tányérra tesszük, a sült zöldségeket ráhalmozzuk, és melléfektetjük gombás csirkemellet. Forrón kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 159
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 12695
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 27.

Ajánló

Tálaláskor a salátaleveleket tányérra tesszük, a sült zöldségeket ráhalmozzuk, és melléfektetjük gombás csirkemellet. Forrón kínáljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az elmúlt évben karácsony másnapján ezt az ételt tettem az ünnepi asztalra. Gombarajongóknak kötelezően ajánlott elkészíteni. Előnye, hogy viszonylag gyorsan összeállítható-megsüthető. Aki esetleg nem zöldségkörettel szeretné tálalni, akkor ajánlom, hogy egy csipetnyi kakukkfüvet tegyen a gombamasszához.

Hozzávalók

Csirkemell készítése

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek