Kozáksapka ahogy Erabell készíti recept

1 adag
1120
kcal
Kozáksapka ahogy Erabell készíti
Kozáksapka ahogy Erabell készíti
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kis kis újdonságra vágytunk desszert terén, így elkészítettem ezt a finomságot. Nagyon finom lett, megdícsérte mindenki, aki evett belőle. Egyszerű, olcsó és nagyon finom!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vajkrémes süti, kókuszos-csokis süti vajkrémmel, csokis tetejű krémes süti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 8 egész tojást 8 ek cukorral habosra keverünk, majd fokozatosan hozzáadjuk a liszt, kakaó és sütőpor keverékét.
  2. Kivajazott tepsiben kisütjük. (Én tortaformában sütöttem.)
  3. Elkészítjük a krémet: 3 dl tejből és a lisztből sűrű pépet főzünk, majd kihűtjük. A vajat vagy margarint a porcukorral habosra keverjük, majd összevegyítjük a kihűlt lisztes péppel.
  4. A habport 1 dl tejjel és a habfixálóval kemény habbá verjük. A krémet amit előzőleg lehűtöttünk langyosra melegítünk, hozzáadjuk a habot, végül a zselatint. Simára keverjük és újból kihűtjük. (Én beraktam a hűtőszekrénybe).
  5. A kihűlt tésztát kettévágjuk, megtöltjük a krém kétharmadával.
  6. Kis alakú pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, körbe megkenjük a maradék krémmel, kókuszreszelékbe forgatjuk.
  7. A tetejére étolajban gőz fölött megolvasztott csokoládét simítunk. Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 12 369
elküldve: 7
receptkönyben: 289
elkészítve: 3/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Erabell

Mióta szakács: 2012.01.28.
16 recept

Hozzászólások (6)

Szilviaa
Szilviaasze, 2012-06-13 09:38

Ez gyerekkorom egyik kedvenc sütije. Az anyukám hólabdának hívta.:)

erabell
erabellsze, 2012-06-13 22:33

Az biztos,hogy finom sütemény!Igen,végül is a hólabda az ismertebb elnevezése!:)

palice
palicek, 2012-06-12 19:42

Szia Erabell!
Azt szeretnem tudni,hogy nem nyomodik ki a krem a ket lap kozul amikor kiszaggatod es,hogy kb hany darab lesz belole?!Koszike! :)
Udv,Alice.

erabell
erabellsze, 2012-06-13 22:36

Szia palice!Az az igazság,hogy először én is pogácsaszaggatóval próbáltam kiszaggatni,de úgy elég hosszadalmas lett volna(óvatosan kell,hogy a krém ki ne jöjjön)úgy hogy bejelölgettem szaggatóval a kis köröket,majd késsel a jelölés mentén körbevágtam.Így biztosra mentem,és nem jött ki a krém.Szerintem ha el szeretnéd majd készíteni,te is így csináld!Nekem 14 db jött ki belőle.Üdv:Erabell

Legfrissebb cikkek

5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
Mindenki tudja, hogy mielőtt nekiállunk főzni, az első, hogy kezet mosunk. Ám rengeteg olyan hiba van, amit anélkül követünk el, hogy tudnánk róluk. Soroljuk a baklövéseket!
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Puha, szaftos csirkemáj sűrű mártásban, sok zöldséggel vagy kívül jól átpirítva - sokféleképpen szeretjük. Most mutatunk kilenc változatot - 300 kalória alatt!
Csupa csoki forrócsoki
Csupa csoki forrócsoki
Forrócsoki csokikrémből – egy bögre gőzölgő melegség. Nem ismerek olyat, aki ne szeretné. Íme néhány tipp és tudnivaló az elkészítéséhez.
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Ne legyen túl puha, ázott vagy ragacsos, de túl kemény és rágós sem. Ezeknek az elvárásoknak mind meg kell feleljen a tökéletesen elkészített galuska, más néven: nokedli.
1120