Kozáksapka ahogy Erabell készíti recept

1 adag
1120
kcal
Kozáksapka ahogy Erabell készíti
Kozáksapka ahogy Erabell készíti
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kis kis újdonságra vágytunk desszert terén, így elkészítettem ezt a finomságot. Nagyon finom lett, megdícsérte mindenki, aki evett belőle. Egyszerű, olcsó és nagyon finom!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vajkrémes süti, kókuszos-csokis süti vajkrémmel, csokis tetejű krémes süti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 8 egész tojást 8 ek cukorral habosra keverünk, majd fokozatosan hozzáadjuk a liszt, kakaó és sütőpor keverékét.
  2. Kivajazott tepsiben kisütjük. (Én tortaformában sütöttem.)
  3. Elkészítjük a krémet: 3 dl tejből és a lisztből sűrű pépet főzünk, majd kihűtjük. A vajat vagy margarint a porcukorral habosra keverjük, majd összevegyítjük a kihűlt lisztes péppel.
  4. A habport 1 dl tejjel és a habfixálóval kemény habbá verjük. A krémet amit előzőleg lehűtöttünk langyosra melegítünk, hozzáadjuk a habot, végül a zselatint. Simára keverjük és újból kihűtjük. (Én beraktam a hűtőszekrénybe).
  5. A kihűlt tésztát kettévágjuk, megtöltjük a krém kétharmadával.
  6. Kis alakú pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, körbe megkenjük a maradék krémmel, kókuszreszelékbe forgatjuk.
  7. A tetejére étolajban gőz fölött megolvasztott csokoládét simítunk. Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 12 510
elküldve: 7
receptkönyben: 290
elkészítve: 3/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Erabell

Mióta szakács: 2012.01.28.
16 recept

Hozzászólások (6)

Szilviaa
Szilviaasze, 2012-06-13 09:38

Ez gyerekkorom egyik kedvenc sütije. Az anyukám hólabdának hívta.:)

erabell
erabellsze, 2012-06-13 22:33

Az biztos,hogy finom sütemény!Igen,végül is a hólabda az ismertebb elnevezése!:)

palice
palicek, 2012-06-12 19:42

Szia Erabell!
Azt szeretnem tudni,hogy nem nyomodik ki a krem a ket lap kozul amikor kiszaggatod es,hogy kb hany darab lesz belole?!Koszike! :)
Udv,Alice.

erabell
erabellsze, 2012-06-13 22:36

Szia palice!Az az igazság,hogy először én is pogácsaszaggatóval próbáltam kiszaggatni,de úgy elég hosszadalmas lett volna(óvatosan kell,hogy a krém ki ne jöjjön)úgy hogy bejelölgettem szaggatóval a kis köröket,majd késsel a jelölés mentén körbevágtam.Így biztosra mentem,és nem jött ki a krém.Szerintem ha el szeretnéd majd készíteni,te is így csináld!Nekem 14 db jött ki belőle.Üdv:Erabell

Legfrissebb cikkek

Marcipán-szaloncukor teszt
Marcipán-szaloncukor teszt
Nincs Karácsony szaloncukor nélkül! Hagyományos vagy csokibevonatos, töltött vagy sima, mindenkinek megvan a maga választottja. Mi most marcipánosakat kóstoltunk.
Ünnepi szénhidrát-csökkentési tippek
Ünnepi szénhidrát-csökkentési tippek
A decemberi ünnepek során csak eszünk és eszünk. Fehérjéből is, zsírból is, szénhidrátból is túl sokat.
1120