Kozáksapka ahogy Erabell készíti recept

Kozáksapka ahogy Erabell készíti
Kozáksapka ahogy Erabell készíti
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kis kis újdonságra vágytunk desszert terén, így elkészítettem ezt a finomságot. Nagyon finom lett, megdícsérte mindenki, aki evett belőle. Egyszerű, olcsó és nagyon finom!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: gluténmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vajkrémes süti, kókuszos-csokis süti vajkrémmel, csokis tetejű krémes süti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 8 egész tojást 8 ek cukorral habosra keverünk, majd fokozatosan hozzáadjuk a liszt, kakaó és sütőpor keverékét.
  2. Kivajazott tepsiben kisütjük. (Én tortaformában sütöttem.)
  3. Elkészítjük a krémet: 3 dl tejből és a lisztből sűrű pépet főzünk, majd kihűtjük. A vajat vagy margarint a porcukorral habosra keverjük, majd összevegyítjük a kihűlt lisztes péppel.
  4. A habport 1 dl tejjel és a habfixálóval kemény habbá verjük. A krémet amit előzőleg lehűtöttünk langyosra melegítünk, hozzáadjuk a habot, végül a zselatint. Simára keverjük és újból kihűtjük. (Én beraktam a hűtőszekrénybe).
  5. A kihűlt tésztát kettévágjuk, megtöltjük a krém kétharmadával.
  6. Kis alakú pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, körbe megkenjük a maradék krémmel, kókuszreszelékbe forgatjuk.
  7. A tetejére étolajban gőz fölött megolvasztott csokoládét simítunk. Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 12 017
elküldve: 7
receptkönyben: 287
elkészítve: 2/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Erabell

Mióta szakács: 2012.01.28.
16 recept

Hozzászólások (6)

Szilviaa
Szilviaasze, 2012-06-13 10:38

Ez gyerekkorom egyik kedvenc sütije. Az anyukám hólabdának hívta.:)

erabell
erabellsze, 2012-06-13 23:33

Az biztos,hogy finom sütemény!Igen,végül is a hólabda az ismertebb elnevezése!:)

palice
palicek, 2012-06-12 20:42

Szia Erabell!
Azt szeretnem tudni,hogy nem nyomodik ki a krem a ket lap kozul amikor kiszaggatod es,hogy kb hany darab lesz belole?!Koszike! :)
Udv,Alice.

erabell
erabellsze, 2012-06-13 23:36

Szia palice!Az az igazság,hogy először én is pogácsaszaggatóval próbáltam kiszaggatni,de úgy elég hosszadalmas lett volna(óvatosan kell,hogy a krém ki ne jöjjön)úgy hogy bejelölgettem szaggatóval a kis köröket,majd késsel a jelölés mentén körbevágtam.Így biztosra mentem,és nem jött ki a krém.Szerintem ha el szeretnéd majd készíteni,te is így csináld!Nekem 14 db jött ki belőle.Üdv:Erabell

Legfrissebb cikkek

Főzzünk együtt a gyerekekkel!
Főzzünk együtt a gyerekekkel!
Kisgyerekkel főzni valódi kihívást jelent a szülő számára, de egy kis rákészüléssel és egy igazán mély levegővétellel felejthetetlenné tehető mindkét fél számára.
Vakációzz otthon egy habcsóktortával!
Vakációzz otthon egy habcsóktortával!
A nyár tökéletes alkalom édességek készítésére: nemcsak a piacon található friss, színpompás gyümölcsök kavalkádja, de a rendelkezésünkre álló szabadidő mennyisége is segít.
8 kedvenc savanyúságreceptünk
8 kedvenc savanyúságreceptünk
Itt a szezon az évi savanyúságadagok elkészítésére – ha már csak a recept hiányzik, segítünk megtalálni a legjobbat!
1133