Korhelyleves recept

1 adag
319
kcal
Korhelyleves
Korhelyleves
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az évvégi nagy evészet után már vágytunk egy kis savanyú levesre.

hozzávalók / 4 adag

  • 30 dkg savanyú káposzta (vágott)
  • 1 kk majoranna
  • 1 csipet köménymag
  • 3 db babérlevél
  • 6 szem bors
  • 1 l alaplé (húsleves)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma (apróra vágva)
  • 20 dkg kolbász (vagy füstölt hús,virsli)
  • 1.5 l víz
  • ízlés szerint
  • 2 ek napraforgó olaj
  • 0.5 evőkanál finomliszt
  • 1 kk fűszerpaprika

receptjellemzők

konyha: magyar
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: ősz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: újév

receptkategóriák

egyéb elnevezések

káposztaleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A savanyú káposztát mossuk át a só miatt.
  2. Egy lábasba helyezzük a káposztát, a hagymát, a fűszereket, a húslevest és a vizet. Jól összefőzzük, amíg a káposzta meg nem puhul, ez kb. 30-40 perc.
  3. A levesbe tesszük a főtt füstölt húst, vagy a virslit vagy a kolbászt (ízlésnek megfelelően). Amennyiben a füstölt hús főzésre szorul, úgy azt a főzés legelején tegyük a hozzávalókhoz.
  4. Az olaj, a liszt és a pirospaprika segítségével rántást készítünk, majd berántjuk a levest. További 10 percen át főzzük.
  5. Ha szükséges, sózzuk (de óvatosan, mert a káposzta, a húsleves és a füstölt hús is sós).
  6. Tejföllel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 169 989
elküldve: 21
receptkönyben: 1 051
elkészítve: 24/35
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

Hozzászólások (14)

LucaLilla
LucaLillaszo, 2014-03-15 15:01

Miért kell ilyen rondán nekiesni a recept írójának? Csak azért mert más ízléssel készíti a levesét... Miért kellene mindent agyonpaprikázni, agyonsüríteni a rántással? Mi pl. a töltött káposztát teljesen fehéren szeretjük, paprika nélkül. Na, aztán én is milyen pocskondiázásokat kapnék, hogy miért ilyen a recept? Akinek tetszik a recept, megcsinálja, aki máshogy szereti, ízlése szerint igazítja. Esetleg finoman lehet javaslatot tenni ilyen-olyan változtatásokra... De miért kell szidni? Nekik így finom, így ízlik. Azért is tette fel a receptet, mert jónak találja.

NoSalty.hu
NoSalty.huh, 2012-12-31 10:15

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.12.30. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

Erui
Eruisze, 2012-09-05 21:07

Nagyon jól néz ki, alig várom hogy megcsináljam :D

anyanéna
anyanénav, 2012-02-19 09:16

Hát, csak annyit, azoknak akik negatív véleményt képesek beírni,hogy legalább finoman tegyék.
Szerintem.
Mire jó bántani a másikat?????????

szaszegy
szaszegyp, 2012-02-03 23:16

Mondjuk, nem volt igazán világos, hogy az 1 liter húslevest mennyi plusz vízzel kell összefőzni, de ami végül összejött, az nagyon finom volt. Több paprikát, több lisztet kellett csak beletenni, hogy legyen színe is meg állaga is.

manka51
manka51szo, 2012-01-07 10:46

Nagyon szeretem,de én szeletelt gombát teszek bele,és csípős házikolbásszal,sok fokhagymával.Imádom.

Tarackos
Tarackoscs, 2012-01-05 13:55

A pirospaprikádat hol vetted,hogy nehogy véletlenül ott vásároljak?Tényleg olyan mint a mosogatólé!

goti
gotics, 2011-12-29 10:30

A kép alapján nagyon gyengének tűnik. De hát van aki így szereti. BUÉK Mindenkinek!

nyba
nybak, 2011-10-25 19:59

Ezt nem értem ! Magyarázd már meg nekem hogy tudsz berántani egy levest ami több mint egy liter vízből áll 1dkg lisztel és 2g pirospaprikával? A rántással sűrítünk , a Te levesed meg úgy néz ki már elnézést mint ha mosogató lé lenne se színe se állaga!
Bocs ha sértőnek találod de nézd meg a képet és az arányokat itt valami nagyon nem oké ! - fél evőkanál liszt, 1 kiskanál vagy kávéskanál pirospaprika szerintem csak 2,5 dl leves rántásának elég !

Freidinger
Freidingerszo, 2009-12-05 11:23

Ma ez az ebéd,igazán jól sikerült füstölt husi kockácskákkal és füstölt virslivel!
Igazi téli szívmelegítő:)
Köszi

Legfrissebb cikkek

Türelem croissant-t terem
Türelem croissant-t terem
A croissant-készítés nem rövid folyamat, éppen ezért sokan nem is mernek belevágni. A család kedvence vajas csoda viszont bebizonyítja, érdemes az érte hozott erőfeszítésre.
A hét szakácsa: Nagymama receptjei
A hét szakácsa: Nagymama receptjei
Eheti kiemelt szakácsunk: Nagymama receptjei, alias Julcsi. 19 éves korában érintette meg a gasztronómia szele, azóta kialakította sajátos, "Julcsis" ízvilágát.
Dínós tál gyerekeknek
Dínós tál gyerekeknek
Minden fiúnál van egy korszak, amikor imádja a dinoszauruszokat. Biztosan sztárok leszünk a csemete szemében, ha elkészítjük neki ezt a tálat, és még sokba sem kerül! (x)
Heti menü: fűts a sütővel!
Heti menü: fűts a sütővel!
Egyre csípősebb az idő - fűteni úgyis kell, főzni szintén, miért ne intézzük a kettőt együtt? Sütőben készülő finomságokat kínálunk egész hétre!
319