Korhelyleves recept

Korhelyleves
Korhelyleves
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az évvégi nagy evészet után már vágytunk egy kis savanyú levesre.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
szezon: ősz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tejmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: újév

egyéb elnevezések

káposztaleves

elkészítés

  1. A savanyú káposztát mossuk át a só miatt.
  2. Egy lábasba helyezzük a káposztát, a hagymát, a fűszereket, a húslevest és a vizet. Jól összefőzzük, amíg a káposzta meg nem puhul, ez kb. 30-40 perc.
  3. A levesbe tesszük a főtt füstölt húst, vagy a virslit vagy a kolbászt (ízlésnek megfelelően). Amennyiben a füstölt hús főzésre szorul, úgy azt a főzés legelején tegyük a hozzávalókhoz.
  4. Az olaj, a liszt és a pirospaprika segítségével rántást készítünk, majd berántjuk a levest. További 10 percen át főzzük.
  5. Ha szükséges, sózzuk (de óvatosan, mert a káposzta, a húsleves és a füstölt hús is sós).
  6. Tejföllel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 162 119
elküldve: 21
receptkönyben: 1 028
elkészítve: 19/30
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

Hozzászólások (14)

LucaLilla
LucaLillaszo, 2014-03-15 16:01

Miért kell ilyen rondán nekiesni a recept írójának? Csak azért mert más ízléssel készíti a levesét... Miért kellene mindent agyonpaprikázni, agyonsüríteni a rántással? Mi pl. a töltött káposztát teljesen fehéren szeretjük, paprika nélkül. Na, aztán én is milyen pocskondiázásokat kapnék, hogy miért ilyen a recept? Akinek tetszik a recept, megcsinálja, aki máshogy szereti, ízlése szerint igazítja. Esetleg finoman lehet javaslatot tenni ilyen-olyan változtatásokra... De miért kell szidni? Nekik így finom, így ízlik. Azért is tette fel a receptet, mert jónak találja.

NoSalty.hu
NoSalty.huh, 2012-12-31 11:15

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.12.30. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

Erui
Eruisze, 2012-09-05 22:07

Nagyon jól néz ki, alig várom hogy megcsináljam :D

anyanéna
anyanénav, 2012-02-19 10:16

Hát, csak annyit, azoknak akik negatív véleményt képesek beírni,hogy legalább finoman tegyék.
Szerintem.
Mire jó bántani a másikat?????????

szaszegy
szaszegyszo, 2012-02-04 00:16

Mondjuk, nem volt igazán világos, hogy az 1 liter húslevest mennyi plusz vízzel kell összefőzni, de ami végül összejött, az nagyon finom volt. Több paprikát, több lisztet kellett csak beletenni, hogy legyen színe is meg állaga is.

manka51
manka51szo, 2012-01-07 11:46

Nagyon szeretem,de én szeletelt gombát teszek bele,és csípős házikolbásszal,sok fokhagymával.Imádom.

Tarackos
Tarackoscs, 2012-01-05 14:55

A pirospaprikádat hol vetted,hogy nehogy véletlenül ott vásároljak?Tényleg olyan mint a mosogatólé!

goti
gotics, 2011-12-29 11:30

A kép alapján nagyon gyengének tűnik. De hát van aki így szereti. BUÉK Mindenkinek!

nyba
nybak, 2011-10-25 20:59

Ezt nem értem ! Magyarázd már meg nekem hogy tudsz berántani egy levest ami több mint egy liter vízből áll 1dkg lisztel és 2g pirospaprikával? A rántással sűrítünk , a Te levesed meg úgy néz ki már elnézést mint ha mosogató lé lenne se színe se állaga!
Bocs ha sértőnek találod de nézd meg a képet és az arányokat itt valami nagyon nem oké ! - fél evőkanál liszt, 1 kiskanál vagy kávéskanál pirospaprika szerintem csak 2,5 dl leves rántásának elég !

Freidinger
Freidingerszo, 2009-12-05 12:23

Ma ez az ebéd,igazán jól sikerült füstölt husi kockácskákkal és füstölt virslivel!
Igazi téli szívmelegítő:)
Köszi

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Citromos és fűszeres, édes zöldborsóval pöttyözve, selymes rózsaszín retkekkel, vajon pirított zsemlemorzsával gazdagítva - ez a tésztasaláta maga a tavasz egyetlen tányéron.
319