Klasszikus linzerkarika recept

Klasszikus linzerkarika
Klasszikus linzerkarika
48 perc / előkészület: 40 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamámtól van a recept! Kicsit több benne a margarin, és ettől nagyon omlós. Nálunk elmaradhatatlan kelléke a karácsonynak.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejéhez

Az összeállításhoz

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

linzerkarika, diós linzer, lekvárral töltött linzer
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztből, cukorból, vaníliás cukorból a margarinnal és az 1 tojással rugalmas tésztát gyúrunk. Kissé lágy lesz a tészta a sok margarintól (de ettől lesz jó omlós), csomagoljuk folpackba, és tegyük pár órára a hűtőbe.
  2. Lisztezett deszkán 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk (sütésnél kicsit megemelkednek, ezért jó, ha vékonyra nyújtjuk, így mikor összeragasztjuk, nem lesz túl vastag), és kiszúrjuk a formákat.
  3. A lyukas közepű karikákat tojásfehérjével lekenjük, és a durvára vágott, porcukorral elkevert dióba mártjuk.
  4. A formákat sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, és előmelegített sütőben (180 fokon) 7-8 perc alatt megsütjük. Sütésnél nagyon vigyázzunk, amint kicsit kezd pirulni a széle, azonnal vegyük ki a sütőből.
  5. Mikor kihűlnek, 1-1 tk házi baracklekvárral összeragasztjuk. Pár nap állás után az igazi, amikor a lekvár megszikkad egy kicsit. Lezárt dobozban 2-3 hétig is eláll.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 78 351
elküldve: 24
receptkönyvben: 380
elkészítve: 23/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Krisztike

Mióta szakács: 2012.03.16.
39 recept
hirdetés

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

970