Kinder szelet Gasztrovarázslat konyhájából recept

Kinder szelet Gasztrovarázslat konyhájából
Kinder szelet Gasztrovarázslat konyhájából
36 perc / előkészület: 20 perc sütés: 16 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legaranyosabb, legcukibb smink oktatóm kívánságának tettem eleget ezzel a kakaós-tejszínes-mascarpone álommal :)

hozzávalók / 6 adag

piskóta

krém

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós-tejszínes-mascarpone álom, kinder szelet, mascarponekrémes tejszínes kakaós süti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat kissé felverjük a barna cukorral. A lisztet, a kakaót és a sütőport összekeverjük, majd beleszitáljuk a cukros, tojásos masszába. Robotgéppel elkeverjük.
  2. A kakaós massza egyik felét sütőpapírral bélelt 35x23 cm tepsibe öntjük, elsimítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 8 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ezt követően megsütjük a massza másik felét is. Lapokat kitesszük hűlni, majd a sütőpapírt lehúzzuk róluk.
  3. A tejszínt habbá verjük.
  4. Egy másik tálban a mascarponét kissé megkeverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, és a robotgéppel habosra verjük.
  5. Fakanállal hozzáadjuk a tejszínhab egyharmad részét. Összekeverjük, ezzel lazítjuk a mascarpone állagát, majd szépen a többi tejszínhabot is belekeverjük.
  6. Az egyik kakaós lapot visszatesszük a tepsibe, és megkenjük a krémmel, majd a másik lappal beborítjuk.
  7. Hűtőszekrénybe tesszük egy éjszakára, és másnap hideg vízbe mártott késsel felszeleteljük. Ebből a mennyiségből 24 db 4x7 cm szelet készült.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x23 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 38 959
elküldve: 5
receptkönyvben: 292
elkészítve: 26/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Gasztrovarázslat

Mióta szakács: 2014.10.14.
6 recept
hirdetés

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fillit
fillit p, 2016-10-07 15:01

Szeretnék érdeklődni, hogy tönkölybúza liszt és a barna cukor helyet lehet sima liszt és cukor?Köszönöm a választ!

Muncu
Muncu szo, 2015-03-28 19:55

Nagyon finom lett! Bár a hűtőben még nem pihent...de a szélét azért megkóstoltam. :-)

502