r
Nosalty Logó

Ropogós kéksajtos tallér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Rosanics Petra
Ropogós kéksajtos tallér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 33% Zsír

sajtos tallér

zöldfűszeres krém (opionális)

Összesen 243 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 33% Zsír

sajtos tallér

zöldfűszeres krém (opionális)

Összesen 2912 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 33% Zsír

sajtos tallér

zöldfűszeres krém (opionális)

Összesen 395 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 243 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    57 g

Zsír

  • Összesen
    216.3 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    418 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3268.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    762 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    750 mg
  • Nátrium
    1584 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1216 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    325 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 2912 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 395 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

sajtos tallér

zöldfűszeres krém (opionális)

Elkészítés

sajtos tallér

  1. A puha vajat, a kéksajtot, a mustárt, a fehérbort, a fűszereket és a keményítőt kézi robotgéppel kihabosítjuk.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, majd lágy tésztát gyúrunk belőle.
  3. A tésztát folpackra tesszük, hengert formálunk belőle, majd felcsavarjuk szalámivá. Legalább 1 órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen benne a vaj.
  4. A tésztahengerből ezután egy éles, bevizezett pengéjű késsel szeleteket vágunk, majd sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a tallérokat. Kicsit szét fognak terülni, ezért érdemes tisztes távolságra tenni egymástól.
  5. 200 fokos sütőben 10-12 perc alatt ropogósra és aranybarnára sütjük a kekszeket.
  6. Ha nem tudunk ellenállni a csábos illatoknak és azon melegében fogyasztanánk a kekszet, csak óvatosan, mert forró lehet! Kihűlve dobozban jól tárolható - hogy meddig, az rejtély, mert nálunk rekordgyorsan elfogyott! Ízlés szerint elkészíthetjük hozzá az alább látható zöldfűszeres mascarponét, ami remekül működik a tallérokra kenve.

zöldfűszeres krém (opionális)

  1. A mascarponét és habtejszínt kézi robotgéppel kibaosítjuk. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, és belefacsarunk némi citromlevet is.
  2. Tetszőleges féle és mennyiségű zöldfűszert finomra aprítunk (aka amennyit nem szégyellünk), és belekeverjük a krémbe.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 111
  • Össznézettség: 1371
  • Feltöltés dátuma: 2024. március 04.

Receptkategóriák

Ropogós kéksajtos tallér
Rosanics Petra 316 recept

Sós kekszeket sokkal ritkábban csinálunk, mint lehetne, pedig pofonegyszerűek, és pillanatok alatt összedobhatók. Erre jó példa ez a kéksajtos tallér, amiben a hagyományos omlós tészta vajtartalmának felét aromás kéksajtra cseréltük, ettől pedig még ellenállhatatlanabb lett. Ízesítésként ment még bele kevés mustár és fehérbor is, és a fűszerekről se feledkezzünk meg: szerecsendió, bors és só semmiképpen nem hiányozhat belőle!

Hozzávalók

sajtos tallér

zöldfűszeres krém (opionális)

Címlapról ajánljuk

További cikkek