r
Nosalty Logó

Kalózhajó torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kalózhajó torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1568 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 18802 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 351 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    102.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1466.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    628 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.4 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    918 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    873 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    529 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 1568 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    271.6 g

Zsír

  • Összesen
    1228.5 g
  • Telített zsírsav
    402 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    503 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    257 g
  • Koleszterin
    2932 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17593.9 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    389 mg
  • Kálcium
    3637 mg
  • Vas
    97 mg
  • Magnézium
    2900 mg
  • Foszfor
    7538 mg
  • Nátrium
    2939 mg
  • Réz
    21 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1960.6 g
  • Cukor
    1097 mg
  • Élelmi rost
    206 mg

VÍZ

  • Összesen
    862.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11012 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    101 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    931 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    554 micro
  • Kolin:
    2016 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10480 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    6345 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3215 micro
Összesen 18802 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 351 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta megadott hozzávalóithárom részre osztjuk, és mindegyik résztkülön, robotgéppel összekeverjük. Krémes állagú lesz, nem kemény.
  2. A tepsit kibéleljük sütőpapírral és beleöntjük a masszát. A három adagot külön-külön sütjük meg.
  3. Kb 50 percig -1 óráig sütjük. Természetesen sütő függvénye. Mindenki nézze meg közben is, nehogy odaégjen. A hosszabb sütési idő azért kell, mert különben a brownies középen puha maradna, így meg pont jó lesz.
  4. A 3lapothagyjuk kihűlni, majd egymásra tesszük.. A hajó hátulját rézsútosan levágjuk, az elején meg egy háromszögszerű csúcsot készítünk. A felső lapból és picit a középsőből is utána középen kivágunk. Sok maradék lesz. Kormánykereket lehet például faragni belőle, meg eltenni későbbre, mert úgyis elfogy.
  5. Krém elkészítése: A margarint a porcukorral kikeverjük.
  6. A pudingot a tejjel összekeverjük és megfőzzük. Még melegen belekeverjük a tejfölt. Ha a krém kezd kihűlni, hozzákeverjük a porcukros margarint.
  7. Ha nem tűnik elég keménynek, akkor zselatint lehet hozzátenni, persze előtte a leírtak szerint elkészítve.
  8. A lapokat megtöltjük szintek szerint a krémmel. (Egy-két jól lecsöpögtetett meggyet belenyomhatunk.) Ha nem elég a krém, kis baracklekvárral is meg lehet kenni a hiányzó részt.
  9. A hajó oldalát bevonjuk kakaós vajkrémmel és bejelöljük a hajópallókat, a fedélzetre csokimázt öntünk. A bonbonettiket a képen látható módon beleszúrjuk. Majd a vitorlák és a többi dekoráció következhet.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 24X40X7
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5218
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kisfiam kedvence a brownies sütemény. A tortának is ebből kell készülnie, ha a szülinapjáról van szó. A brownies receptet Amerikából jött mormon srácoktól kaptam még régen, szóval autentikus. Egyszerű és finom. Az ágyú, a kalózok, a vitorlák és a cápák nem ehetőek, játékok. A képet el kellet nyújtanom, mert csak így tudtam feltölteni.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek