r
Nosalty Logó

Bajor sertéssült

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marti48
Bajor sertéssült
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A sült hús

Mártás

Összesen 506 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A sült hús

Mártás

Összesen 2021 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A sült hús

Mártás

Összesen 129 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    865.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    561 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    295.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    339 micro
  • β-karotin
    893 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 506 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    216.6 g

Zsír

  • Összesen
    113.8 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    669 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3460.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    2245 mg
  • Nátrium
    514 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1180.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    374 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    241 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    609 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1356 micro
  • β-karotin
    3570 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    498 micro
Összesen 2021 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    87 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    164 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

A sült hús

Mártás

Elkészítés

A sült hús

  1. A húst leöblítjük, felitatjuk, és éles késsel beirdaljuk keresztben-hosszában, vigyázva, hogy ne vágjuk át a bőrt.
  2. Alaposan bedörzsöljük sóval-borssal, pihentetjük addig, amíg a mártáshoz valókat előkészítjük. Mikor ezzel készen vagyunk, egy nagy serpenyőben, a felforrósított zsíron a húst minden oldaláról megpirítjuk (elősütjük, oldalanként kb. 4-5 perc). Tányérra tesszük. A zöldséget elkészítjük (lsd. mártás).
  3. Egy nagy jénai sütőtálba halmozzuk a gyengén megpirított zöldséget, ráhelyezzük a húst a bőrével lefelé. 2 dl meleg vízben elkeverjük a zöldséges ételízesítőt, ráöntjük a húsra, az edényt lefedjük, és betoljuk az előmelegített sütőbe (kb. 90 perc).
  4. Félidőben megfordítjuk a húst, bőrével felfelé. A legvégén levesszük a fedőt, hogy a bőr ropogósra sülhessen.

Mártás

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, lemossuk. A hagymát hosszában félbevágjuk, és felkarikázzuk. A fokhagymákat széltében szeleteljük. A paprikát szintén felkarikázzuk, a paradicsomot negyedeljük, a petrezselymet durvára összevágjuk, a répát feldaraboljuk (ízlés szerint lehet egy kevés zellert is hozzáadni).
  2. A húsból megmaradt zsíron gyengéden (aranyszínűre) megpirítjuk a zöldségeket. Legutoljára adjuk csak hozzá a fokhagymát.
  3. Amikor elkészült a hús, a zöldséget a levük egy részével összeturmixoljuk, majd egy külön kis lábasba öntjük, felforraljuk, és melegen tartjuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 15208
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 20.

Ajánló

A mártást a felszeletelt hús mellé adjuk fel. Párolt káposzta illik hozzá - vörös v. akár savanyú káposzta köménymaggal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bajor sertéssült
Marti48 317 recept

Ezt a bajoros (mártásos) sült hús változatot most próbáltam ki először, eddig csak étteremben ettem ezt a tipikus és közkedvelt bajor ételt. Nagyon jól sikerült, szívesen megosztom. A krumpliknödli (Kloß)  "tipikus" kísérője a sültnek - no meg a párolt káposzta. Itt mondanom sem kell, hogy nagyon finom knödli-készítményeket lehet készen vásárolni, de szívesen elküldöm a házilag készíthető receptjét, ha van rá igény.

Hozzávalók

A sült hús

Mártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek