Hot-dog, ahogy mi szeretjük recept

1 adag
874
kcal
Hot-dog, ahogy mi szeretjük
Hot-dog, ahogy mi szeretjük
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, a család kedvence ez is. Változatosabbá lehet tenni vele a szendvicses napokat.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Gyerkőcöknek suliba is nagyon jól csomagolható.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: kifli
hasonló kategóriák: pita, zsemle, bagel, hamburger-buci, briós, croissant, burek, édes leveles, buci, perec

egyéb elnevezések

virslis-szezámmagos hotdog, tepsiben sült hotdog
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat a fent leírt sorrendben kenyérsütőgépbe tesszük. Tésztaprogramon elindítjuk. (Ez az én esetemben 1 óra 25 perc.). Ha nincs ilyen gépünk, kézzel dagasztjuk rugalmas, lágyabb tésztává, és langyos helyen kb. 1 órát kelesztjük.
  2. Közben a sajtot vékony, lehetőleg egyforma csíkokra vágjuk.
  3. Ha a tésztánk duplájára kelt, jól átgyúrjuk, és 12 részre osztjuk. (kisebb virslik esetén 14 is lehet)
  4. Lisztezett felületen minden darabkából háromszög alakú lapokat nyújtunk, akkorát, hogy a virsliket kényelmesen bele tudjuk majd tekerni. (kb. 20x20 cm)
  5. Minden cikk tésztára fektetünk egy virslit, nyomunk rá ketchupot, mustárt vagy majonézt, izlés szerint.
  6. Melléfektetjük a sajtcsíkokat a virsli hosszúságában, a két végét behajtjuk, és szorosan feltekerjük.
  7. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe sorakoztatjuk, langyos helyen kelesztjük még 1 órát.
  8. Tetejét megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal vagy szezámmaggal.
  9. Előmelegített sütőben sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x35x5 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 8 464
elküldve: 4
receptkönyben: 235
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Geleva

Mióta szakács: 2010.10.06.
100 recept

Hozzászólások (7)

oakle78
oakle78k, 2011-11-22 10:16

The bird meekly climbs onto the man's outstretched arm and says, cheap true religion jeans "Awfully sorry about the trouble I gave you. cheap true religion I'll do my best to improve my vocabulary from now on." The man is astounded and amazed at the transformation that has come over the parrot. Then the parrot says, "By the way, what did the CHICKEN DO?"

Mágika24
Mágika24cs, 2011-03-31 17:52

Kedves Éva! Elkészítettem, és nagyon finom lett! Köszi a receptet!!!! :) Üdv, Ági

Geleva
Gelevacs, 2011-03-31 17:57

Kedves Ági!
Nagyon szívesen, és nagyon-nagyon örülök, hogy ízlett!
Köszönöm, hogy megosztottad a jó hírt. :-)
Szép napot: G. Éva

il-di.
il-di.k, 2010-12-28 23:02

Elkészítettem! Igazán finom. Köszi a receptet! Üdv.: Ildi

Geleva
Gelevak, 2010-12-28 23:47

Kedves Ildi!
Nagyon szívesen, örülök, hogy Nektek is ízlett.
Nálunk nagy sláger, és aki evett belőle eddig, mindenki szerette.:)
Üdv.: G. Éva

Geleva
Gelevah, 2010-12-13 22:47

Köszönöm zederta!
Aki eddig evett belőle, mindenki dicsérte és receptet kért. Ezért is tettem fel.
Üdv.:G. Éva

Legfrissebb cikkek

Bébiétel – főzöd vagy veszed?
Bébiétel – főzöd vagy veszed?
Az anyatej/tápszer utáni babaételek bolti kínálatában nincs hiány, mégis akad olyan, aki kizárólag a házira esküszik. Érvek pro és kontra.
Durumbúza - ez kell nekem!
Durumbúza - ez kell nekem!
Kuszkusz, bulgur, durumliszt és -tészta: mind-mind egy különleges, ún. durumbúzából készülő élelmiszerek. Lássuk, miért jó nekünk, ha őket választjuk!
Miért ilyen drága a citrom?
Miért ilyen drága a citrom?
Gondolom sokan szembesültetek már azzal, hogy a citrom nem igazán pénztárcabarát. Bár ez nem új keletű jelenség, most utánajártunk, miért drágul folyton ez a déligyümölcs.
874