Hot-dog, ahogy mi szeretjük recept

Hot-dog, ahogy mi szeretjük
Hot-dog, ahogy mi szeretjük
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, a család kedvence ez is. Változatosabbá lehet tenni vele a szendvicses napokat.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

  • 1.5 dl tej (langyos)
  • 1 tk
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 db tojás
  • 5 dkg vaj (olvasztott)
  • 1 dl joghurt (natúr)
  • 35 dkg liszt (finom)
  • 20 dkg rétesliszt
  • 2 dkg élesztő

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Gyerkőcöknek suliba is nagyon jól csomagolható.

receptjellemzők

konyha: magyar
sütési mód: alul-felül sütés
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: kifli
hasonló kategóriák: pita, édes leveles, bagel, buci, zsemle, hamburger-buci, croissant, burek, briós, perec

egyéb elnevezések

virslis-szezámmagos hotdog, tepsiben sült hotdog

elkészítés

  1. A hozzávalókat a fent leírt sorrendben kenyérsütőgépbe tesszük. Tésztaprogramon elindítjuk. (Ez az én esetemben 1 óra 25 perc.). Ha nincs ilyen gépünk, kézzel dagasztjuk rugalmas, lágyabb tésztává, és langyos helyen kb. 1 órát kelesztjük.
  2. Közben a sajtot vékony, lehetőleg egyforma csíkokra vágjuk.
  3. Ha a tésztánk duplájára kelt, jól átgyúrjuk, és 12 részre osztjuk. (kisebb virslik esetén 14 is lehet)
  4. Lisztezett felületen minden darabkából háromszög alakú lapokat nyújtunk, akkorát, hogy a virsliket kényelmesen bele tudjuk majd tekerni. (kb. 20x20 cm)
  5. Minden cikk tésztára fektetünk egy virslit, nyomunk rá ketchupot, mustárt vagy majonézt, izlés szerint.
  6. Melléfektetjük a sajtcsíkokat a virsli hosszúságában, a két végét behajtjuk, és szorosan feltekerjük.
  7. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe sorakoztatjuk, langyos helyen kelesztjük még 1 órát.
  8. Tetejét megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal vagy szezámmaggal.
  9. Előmelegített sütőben sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x35x5 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 8 324
elküldve: 3
receptkönyben: 233
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Geleva

Mióta szakács: 2010.10.06.
100 recept

Hozzászólások (7)

oakle78
oakle78k, 2011-11-22 10:16

The bird meekly climbs onto the man's outstretched arm and says, cheap true religion jeans "Awfully sorry about the trouble I gave you. cheap true religion I'll do my best to improve my vocabulary from now on." The man is astounded and amazed at the transformation that has come over the parrot. Then the parrot says, "By the way, what did the CHICKEN DO?"

Mágika24
Mágika24cs, 2011-03-31 17:52

Kedves Éva! Elkészítettem, és nagyon finom lett! Köszi a receptet!!!! :) Üdv, Ági

Geleva
Gelevacs, 2011-03-31 17:57

Kedves Ági!
Nagyon szívesen, és nagyon-nagyon örülök, hogy ízlett!
Köszönöm, hogy megosztottad a jó hírt. :-)
Szép napot: G. Éva

il-di.
il-di.k, 2010-12-28 23:02

Elkészítettem! Igazán finom. Köszi a receptet! Üdv.: Ildi

Geleva
Gelevak, 2010-12-28 23:47

Kedves Ildi!
Nagyon szívesen, örülök, hogy Nektek is ízlett.
Nálunk nagy sláger, és aki evett belőle eddig, mindenki szerette.:)
Üdv.: G. Éva

Geleva
Gelevah, 2010-12-13 22:47

Köszönöm zederta!
Aki eddig evett belőle, mindenki dicsérte és receptet kért. Ezért is tettem fel.
Üdv.:G. Éva

Legfrissebb cikkek

Kocsmák gigászi gasztrolimpiája
Kocsmák gigászi gasztrolimpiája
A főváros legizgalmasabb szabadtéri programja elé nézünk a budapesti italmérések gigászi főzőversenyén május elsején. A Kocsmajális hősies küzdelmet ígér bográcsok gyűrűjében.
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Vége a Húsvétnak és a nagy zabálásoknak. Lassan készülhetünk a strandszezonra, így ideje megszabadulni pár felesleges kilótól. Együnk salátát!
874