Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hortobágyi palacsinta vaddisznópörköltből

Hortobágyi palacsinta vaddisznópörköltből
Hortobágyi palacsinta vaddisznópörköltből
65 perc / előkészület: 5 perc főzés: 45 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A vaddisznóból készült pörkölt nagyon kellemes ízű finom húsétek. A kuktában főzés révén vajpuha, omlós pörkölt nagyon jól passzolt ebbe a receptbe.

Az öntetet liszt nélkül szoktam készíteni, mert a pörköltbe sok hagymát, paprikát paradicsomot teszek, így egy kicsit  sűrűbb lesz a szaftja. Ízre és állagra sem hiányzik belőle, ráadásul fölösleges kalóriáktól is megkímélhetjük magunk! A tejföllel összekevert öntet egy részét hűtőszekrénybe teszem, így fogysztásakor mindenki rakhat még a saját palacsintájára is még egy kicsit!

hozzávalók / 4 adag

A pörkölthöz

A sós palacsintához (6 db)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon néhány perc alatt megdinszteljük a hagymát, majd rátesszük a feldarabolt pörkölthúst, és pirítjuk néhány percig.
  2. Rátesszük a feldarabolt paradicsomot, paprikát és a paprikakrémet, majd kuktában a pörköltet 40 perc alatt elkészítjük.
  3. A pörköltből kiveszünk néhány evőkanálnyi szaftot, és összekeverjük a tejföllel.
  4. A többi pörköltet aprítógépbe kanalazzuk, amelyet  2 másodpercig járatunk. /Ezalatt nem töri péppé a pörköltet, és maradnak benne darabok./
  5.  palacsintákon  elkenünk 2-2 evőkanálnyi pörköltet összehajtogatjuk, majd jénaiba sorakoztatjuk.
  6. A szaftot rálocsoljuk a palacsintákra.
  7. Sütőben 10 perc alatt készre sütjük, a tetejét még pár percig grillezhetjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • költség: 720 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 6 828
elküldve: 1
receptkönyvben: 85
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

DiaNatura

Mióta szakács: 2012.05.08.
130 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hortobágyi húsos palacsinta vaddisznóból, vaddisznópörkölttel töltött hortobágyi, húsos palacsinta pörköltszósszal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

504
vaddisznóhús 30 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
paradicsom 1 kis db
paprika 1 közepes db
napraforgó olaj 0.5 dl
paprikakrém 1 ek
bors 5 szem
tejföl 300 g
finomliszt 65 g
tojás 1 db
2 csipet
tej 125 ml
vaj 20 g
napraforgó olaj 3 teáskanál