r
Nosalty Logó

Hortobágyi palacsinta vaddisznópörköltből

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
DiaNatura
Hortobágyi palacsinta vaddisznópörköltből
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A pörkölthöz

A sós palacsintához (6 db)

Összesen 508 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A pörkölthöz

A sós palacsintához (6 db)

Összesen 2024 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A pörkölthöz

A sós palacsintához (6 db)

Összesen 170 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 508 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    90.9 g

Zsír

  • Összesen
    146.9 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1773.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    558 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    818 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    710.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    635 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    575 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    637 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    648 micro
Összesen 2024 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    172 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

A pörkölthöz

A sós palacsintához (6 db)

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. Az olajon néhány perc alatt megdinszteljük a hagymát, majd rátesszük a feldarabolt pörkölthúst, és pirítjuk néhány percig.
  2. Rátesszük a feldaraboltparadicsomot, paprikát és apaprikakrémet, majdkuktában a pörköltet 40 perc alatt elkészítjük.
  3. A pörköltből kiveszünk néhány evőkanálnyi szaftot, és összekeverjük a tejföllel.
  4. A többipörköltet aprítógépbe kanalazzuk, amelyet2 másodpercig járatunk./Ezalatt nem töri péppé a pörköltet, ésmaradnak benne darabok./
  5. Apalacsintákonelkenünk 2-2 evőkanálnyi pörköltetösszehajtogatjuk, majd jénaibasorakoztatjuk.
  6. A szaftot rálocsoljuk a palacsintákra.
  7. Sütőben 10perc alatt készre sütjük, a tetejét még pár percig grillezhetjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7770
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
DiaNatura 132 recept

A vaddisznóból készült pörkölt nagyon kellemes ízű finom húsétek. A kuktában főzés révén vajpuha, omlós pörkölt nagyon jól passzolt ebbe a receptbe. Az öntetet liszt nélkül szoktam készíteni, mert a pörköltbe sok hagymát, paprikát paradicsomot teszek, így egy kicsit  sűrűbb lesz a szaftja. Ízre és állagra sem hiányzik belőle, ráadásul fölösleges kalóriáktól is megkímélhetjük magunk! A tejföllel összekevert öntet egy részét hűtőszekrénybe teszem, így fogysztásakor mindenki rakhat még a saját palacsintájára is még egy kicsit!

Hozzávalók

A pörkölthöz

A sós palacsintához (6 db)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!