r
Nosalty Logó

Házi hamburger Viki konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Shaz1724
Házi hamburger Viki konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

Az öntethez

Tálaláshoz

Összesen 1351 kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

Az öntethez

Tálaláshoz

Összesen 12163 kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

Az öntethez

Tálaláshoz

Összesen 211 kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.3 g

Zsír

  • Összesen
    54.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2777.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    771 mg
  • Nátrium
    1344 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    309 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    487 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 1351 kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    785.7 g

Zsír

  • Összesen
    494.5 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    1789 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    24996.9 g
  • Cink
    75 mg
  • Szelén
    1124 mg
  • Kálcium
    3623 mg
  • Vas
    106 mg
  • Magnézium
    1015 mg
  • Foszfor
    6940 mg
  • Nátrium
    12097 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1092.3 g
  • Cukor
    175 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    2781 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1368 micro
  • B6 vitamin:
    14 mg
  • B12 Vitamin:
    53 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    259 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    17 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    209 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2175 micro
  • Kolin:
    2246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1172 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    2393 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    4382 micro
  • Lut-zea
    1814 micro
Összesen 12163 kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    77 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

A húshoz

Az öntethez

Tálaláshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. Megcsináljuk a húsfűszer keveréket: bors, mustármag, koriander, cayenne bors, majd félretesszük. A darált húsba belegyúrjuk a sót, a zsemlemorzsát, a nyomott fokhagymát és a tojásokat.
  2. A húsból húspogácsákat formázunk (mi sütőpapírra tettük, így egymásra lehet pakolni a még el nem készült húsokat).
  3. Kikeverjük a szószt. A tejfölt, a ketchupot és a mustárt összekeverjük a juhtúróval amennyire tudjuk, beleszórjuk az apróra vágott vöröshagymát, és leturmixoljuk az egészet, majd ha szükséges, sózzuk.
  4. Közvetlenül sütés előtt a pogácsákat megszórjuk a fűszerkeverékkel. Olajat öntünk a tepsibe, majd a forró olajba tesszük a húsokat. Először a húsok mindkét felét megpirítjuk, majd fedő alatt jól átsütjük őket. Minél kevesebbszer fordítsuk meg! Nagyon fontos, hogy valóban jól átsüljön a hús, hiszen a nyers sertés- és marhahúsban rengeteg baktérium bújhat meg.
  5. A lilahagymát és a bucit, amibe tesszük, szintén megpirítjuk.
  6. A megsült húst beletesszük a kenyérbe, rászórjuk a sajtot, és rápakoljuk a zöldségeket, végül meglocsoljuk a szósszal, és kész is a saját készítésű hamburger!
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3839
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 30.

Ajánló

Ajánlok mellé salátát vagy sült burgonyát köretnek. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Házi hamburger Viki konyhájából
Shaz1724 5 recept

Bár úgy tűnhet, hogy sok a hozzávaló, a sok fűszerből keveréket kell csinálni, így azokkal nincs több gond. Az egyik barátunk nagymestere a házi hamburgernek, ezt szeretném most megosztani veletek. A receptet képekkel megtaláljátok a honlapomon.

Hozzávalók

A húshoz

Az öntethez

Tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!