r
Nosalty Logó

Harcsapaprikás túrós csuszával ahogy Iluska készíti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Harcsapaprikás túrós csuszával ahogy Iluska készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

hal

csusza

Összesen 2378 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

hal

csusza

Összesen 4754 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

hal

csusza

Összesen 195 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.2 g

Zsír

  • Összesen
    155.5 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3333.1 g
  • Cink
    330 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    467 mg
  • Vas
    257 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    1463 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    790.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    582 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    33 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    437 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    513 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    750 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    439 micro
Összesen 2378 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.3 g

Zsír

  • Összesen
    311 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    860 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6666.1 g
  • Cink
    661 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    935 mg
  • Vas
    514 mg
  • Magnézium
    399 mg
  • Foszfor
    2927 mg
  • Nátrium
    921 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    285.9 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1580.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1164 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    178 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    66 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    303 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    875 micro
  • Kolin:
    599 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1026 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    1499 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    878 micro
Összesen 4754 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    211 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 195 Kcal

Hozzávalók

hal

csusza

Elkészítés

hal

  1. Először a halat készítjük elő, amit mosunk, majd nagyobb kockára vágunk, aztán besózunk. Kis állás után a vajon kissé átpirítjuk a haldarabokat. Félretesszük. A zsíron megpároljuk az apróra vágott hagymát, fűszerpaprikával meghintjük, majd gyorsan hozzáadjuk a pürésített paradicsomot a paprikával. A többi fűszert is és a tört fokhagymát is hozzákeverjük. Összefőzzük, lassú lángon.
  2. A főzőtejszínt simára elkeverjük 2 evőkanál tejföllel, és a pörköltalaphoz öntjük. A haldarabokat ekkor tesszük bele, és platnira téve 10-12 perc alatt, kicsi lángon, lefedve összerottyantjuk.
  3. Közben a túrós csuszához a kockára vágott szalonnát megpirítjuk, a kifőzött tésztára halmozzuk, a túrót rámorzsoljuk. A kész harcsapaprikást melegen tálaljuk a maradék tejföllel meglocsolt, túrós csusza tésztával. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6564
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 13.

Ajánló

A paradicsomot és paprikát aprítógépben pürésítem, és így adom az ételhez! Lisztet nem adok a tejfölhöz a sűrítés végett, hisz a sűrű szaft miatt elég lesz a sűrűsége!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sok helyen asztalra kerül a hal karácsonykor. Az egyik leggyorsabb magyaros étel, mivel a harcsa nagyon gyorsan elkészül, csak egy szaftos pörköltalapot készítünk, a kockára vágott halfilé párolása pedig pár perc alatt kész!! Kedves férjecském imádja a halas ételeket, ez is ott van a listán!!! :-)))))

Hozzávalók

hal

csusza

Címlapról ajánljuk

További cikkek