Gyümölcsös rizstorta recept

Gyümölcsös rizstorta
Gyümölcsös rizstorta
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyáron nagyon sokat készítem ezt az édességet, mert nagyon könnyű és jó hideg! 

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejberizs torta, bogyós gyümölcsös rizstorta, tejberizses torta piskóta alappal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizsből, 2 evőkanál cukorból, vaníliás cukorból, sóból 1 l tejjel tejberizst főzünk. Mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a megmosott mazsolát is, és az egészet teljesen kihűtjük.

  2. A tojássárgákat 2 evőkanál cukorral habosra verünk. Ehhez hozzászitáljuk a lisztben elkevert sütőport és kakaót, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. 180°C-on kb. 15 percig (tűpróbáig) sütjük, majd kihűtjük.

  3. A tejszínt a zselatinfixszel és 1 evőkanál cukorral felverjük, és a kihűlt rizshez keverjük.

  4. A tortaforma aljára tesszük a tésztalapot, erre kanalazzuk a rizs felét. A meghámozott, feldarabolt őszibarackot ráhalmozzuk, majd kicsit belenyomkodjuk. Erre tesszük a rizs másik felét, jól elegyengetjük. Tetejét beborítjuk a piros gyümölcsökkel.

  5. A tortazselét a meggylével folytonos kevergetés közben felforraljuk, majd 2 perc után a piros gyümölcsökre borítjuk. Legalább fél órára tegyük hűtőbe, hogy jól megszilárdulhasson a torta.

  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 21 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 26 120
elküldve: 96
receptkönyben: 811
elkészítve: 7/32
Facebookon megjelent: -

szakács

andilla

Mióta szakács: 2011.09.24.
8 recept

Hozzászólások (8)

melysa
melysap, 2012-11-30 12:00

Szerintem egy kanál liszthez sok az egy csomag sütőpor! Nekem fura lett a tészta íze, legközelebb csak egy csipetet rakok bele :D

anyuka54
anyuka54p, 2012-11-30 09:20

Ez nagyon jól néz ki!Első rá nézésre azt hittem még csoki is van a tetején,lehet hogy elbírná?
Minden esetre én kipróbálom.
Köszi a receptet.

NoSalty.hu
NoSalty.hucs, 2012-11-29 10:14

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.11.28. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

Cezar 07
Cezar 07sze, 2012-11-28 23:16

Szia! Két dolgot szeretnék kérdezni! Az egyik, hogy a zselatinfix az milyen márkájú?A Dr. Oetkert használtad hozzá? Az egy ilyen kis csomagos! Gondolom, hogy nem a Horváth Rozisat használtad?! A másik kérdésem, hogy a tetejére fagyasztott gyümi mehet? Mert ugye, most nincs friss! Szívesen megsütném jövő héten a kicsi lányom névnapjára! :-)

andilla
andillacs, 2012-11-29 16:20

Szia! A zselatinfix Dr. Oetkeres, ezt szoktam használni, de szerintem bármelyik jó. Jó rá a fagyasztott gyümölcs is (én fele-fele arányban tettem rá). A legjobb a piros gyümölcsös keverék, mert van benne savanykásabb, édesebb is. Remélem sikered lesz vele! ;)

Legfrissebb cikkek

A város legjobb fagyireceptje
A város legjobb fagyireceptje
Fagylaltkészítő kurzuson vettünk részt a héten. Csodálatos környezetben, fantasztikus alapanyagokkal, remek kézműves terméket gyártottunk.
9 padlizsános vacsora
9 padlizsános vacsora
Az egyik legsokoldalúbban használható zöldségféle, nem véletlen, hogy a világkonyha egyik legnépszerűbb alapanyagává nőtte ki magát!
Saláták melegen ajánlva!
Saláták melegen ajánlva!
Igaz, hogy nyáron elsősorban a nyersen fogyasztás kerül előtérbe, de én nagyon szeretem azokat a salátákat is, amelyeknél az összetevők egy része hideg, más része meleg.
483