Gyors túrós-epres desszert recept

Gyors túrós-epres desszert
Gyors túrós-epres desszert
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A friss eper és a túrós krém utánozhatatlan kombináció:), egy fáradt vasárnap délután csak erre futotta az erőmből, még mielőtt igazán összeért volna, elfogyott.:D

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: Judafest receptverseny
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejfölös-túrós babapiskóta, babapiskótás desszert eperrel, epres-túrós babapiskótás desszert
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epret megmossuk, megtisztítjuk.
  2. A túrót összetörjük, és a tejföllel együtt egy tálba öntjük, összekeverjük. Ízesítjük cukorral, vaníliás cukorral, citromlével, a reszelt citromhéjjal és sóval (nagyon fontos: egy picivel többet kell bele tenni, mint az ember gondolná egy édességnél - csak így lesz íze a túrónak).
  3. A tejszínt felverjük, és beleforgatjuk a túrós-tejfölös keverékbe.
  4. Egy közepes méretű tál alját kirakjuk babapiskótával, rárétegezzük a túrós krém felét, majd félbevágott epreket is rakunk rá.
  5. Erre jön még egy réteg babapiskóta, a maradék túrós krém, és végül félbevágott eprekkel díszítjük.
  6. Néhány órát a hűtőben áll, ezalatt a babapiskóta beszívja a túróból a felesleges nedvességet, megpuhul, a krém viszont vághatóvá válik (amennyibe megéli azt a néhány órát).
  • tepsi mérete: 24X20 cm
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 97 024
elküldve: 165
receptkönyvben: 1 135
elkészítve: 67/91
Facebookon megjelent: 1

szakács

baloghorsi

Mióta szakács: 2013.01.11.
16 recept

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lovasfej
Lovasfej h, 2016-05-02 10:26

Nagyon szuper recept, köszönet érte! Pikk-pakk elkészíthető és nagyon finom. Kicsit aggódtam, hogy a piskóta rendesen megszívja-e magát, de teljesen tökéletes puha lett, mire ettük (kb 8 órát pihent a hűtőben). Biztosan kipróbálom más gyümölcsökkel is.

Nosalty.hu
Nosalty.hu h, 2016-05-02 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.05.01. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Titi26
Titi26 sze, 2016-04-20 18:32

Elkészítettem a családnak és nagyon ízlett nekik! :)

baloghors
baloghorsi / baloghors h, 2013-07-22 13:42

:) örülök hogy ilyen sokaknak ízlik rajtunk kívül :) próbáljátok ki más gyümölcsökel is bátran (barack, málna, szeder stb.) biztos úgy is nagyon finom lesz :)

cjey
cjey h, 2013-07-22 13:40

nagyon jol hangzik :) ma ha minden jol megy asztalra kerul.koszonom a receptet

fnoemi
fnoemi sze, 2013-07-10 11:13

Köszi, isteni volt így a nyári melegben. Páromnak nagyon ízlett. :)
Legközelebb kipróbálom málnával is.

Nosalty.hu
Nosalty.hu p, 2013-06-07 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.06.06. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Aranynap78
Aranynap78 k, 2013-05-21 21:01

Elkészítettem és valami hihetetlenül finom!!! Amíg hűlt, mindenki csak fütyülve járhatott a hűtő előtt...:o))) 2 órát bírtunk ki, több ideje nem volt! :o)) Köszi a receptet!!!

724