Görög halsaláta recept

Görög halsaláta
Görög halsaláta
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti recept kardhalat ír. Nekem még sohasem volt itthon kardhal, de tonhalból, lazacból és fogasfiléből is kitűnő ez a saláta.
Remélem egyszer elkészíthetem friss kardhalszeletekből is!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Legjobban kánikulában esik, behűtve, hideg fröccsel kísérve.

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatitkok: gourmet
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: saláta
szezon: tavasz
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tonhal saláta görögösen, saláta tonhallal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A koktélrákot sós vízben megfőzzük (éppen csak felforraljuk), leszűrjük, lehűtjük.
  2. A hagymát negyed szeletekre vágjuk.
  3. A halszeleteket lapos lábasba fektetjük.
  4. Rászórjuk a hagymát, hozzáadjuk a babérlevelet, a majorannát, két karika citromot, borsot darálunk rá, megsózzuk.
  5. Ráöntjük az olívaolajat és annyi vizet, ami éppen ellepi.
  6. Felforraljuk, 8- 10 percig főzzük, míg a halszeletek megfőnek.
  7. A halszeleteket kiemeljük, hűlni hagyjuk.
  8. A levet tovább főzzük, sűrítjük.
  9. A tojássárgát a Cayenne-borssal és egy fél citrom levével összekeverjük.
  10. Kiemeljük a léből babérleveleket, a citromkarikákat és állandó keverés mellett a léhez adjuk a citromlével és Cayenne-borssal kevert tojássárgát, besűrűsödik.
  11. Tovább keverve hozzáadjuk a tejfölt, még egyet rottyan, levesszük a lángról és jól lehűtjük.
  12. Tálra terítjük a laskára vágott salátaleveleket.
  13. Ráfektetjük a halszeleteket, köré a cikkekre vágott paradicsomot, a koktélrákot.
  14. A halszeleteket áthúzzuk a mártással, a félbevágott olajbogyókat rászórjuk.
  15. Tálalás előtt legalább két órán át hűtőszekrényben pihentetjük.


 


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 35 660
elküldve: 6
receptkönyvben: 442
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Márti0319
Márti0319 Thu, 2017-12-14 14:21

Szia! Görög joghurt vagy tejföl? Mert a hozzavaloknal görög joghurtot írtál , de a leírásban tejföl áll.

796