r
Nosalty Logó

Gombapaprikás 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Durcsó
Gombapaprikás 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 200 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 398 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 56 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    303.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 200 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    737.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    493 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    606.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 398 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    103.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    180 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 56 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát vékony szeletekre, a hagymát apróra vágjuk.
  2. Az olajat felforrósítjuk, a hagymát megdinszteljük benne.
  3. Az edényt a tűzről levéve megfuttatjuk rajta a pirospaprikát. Folyamatosan keverjük, nehogy odaégjen!
  4. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, kicsit borozzuk, illetve beletesszük a paprikaszeletet és a paradicsomot is. Lefedve, saját levében, időnként megkeverve, puhára pároljuk a gombát (kb. 10-15 perc alatt).
  5. Mikor megpuhul, a fedőt levesszük, és kb. 5 percig így rotyogtatjuk, hogy nagy levét elfője.
  6. Közben a lisztet elkeverjük a tejfölben, majd behabarjuk a paprikást. Néhány percig még a tűzön kevergetjük, nehogy a liszt nyers maradjon.
  • Receptkönyvben: 162
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 57565
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 05.

Ajánló

Önmagában is nagyon finom, de a tartalmat a köret adja mellé. Biztos tésztával is jó, az igazi pedig a nokedli, mi általában párolt rizzsel szoktuk tálalni. A rizs mellé az edénybe helyeztem a korábban a gombapaprikással együtt főzött fél paradicsomot és paprikaszeletet, illetve egy apró hagymát kettévágva. Ezek kellemes, de mégsem túl intenzív ízt kölcsönöztek neki.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 161 recept

Gombára vágyott a család, és én is már rég tervezgettem, hogy a gulyás sikere után újabb magyar csemegével lepem meg őket. Nagyon élvezem, hogy minden hazai ízlik nekik, de hát nem is csoda... : )

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!