r
Nosalty Logó

Gellért szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gellért szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A grillázshoz

Összesen 695 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A grillázshoz

Összesen 5545 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A grillázshoz

Összesen 354 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    45.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    287 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 695 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    83.2 g

Zsír

  • Összesen
    363.4 g
  • Telített zsírsav
    186 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    1752 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3509.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    614 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    482 mg
  • Foszfor
    1608 mg
  • Nátrium
    589 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    503.8 g
  • Cukor
    315 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    557.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2390 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    978 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2293 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1168 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1640 micro
Összesen 5545 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 354 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A grillázshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és egy csipet sóval felverjük a fehérjét.
  2. A vizet és 2-3 részletben hozzáadva a cukrot, keményre verjük.
  3. A tojássárgákat és az olajat is hozzáadjuk, de csak éppen addig keverjük, amíg egynemű lesz. Végül kanállal óvatosan beleforgatjuk a szódabikarbónával kevert lisztet.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsiben tűpróbáig sütjük (kb. 25 perc).
  5. A krém készítése a következő: darabokra tördeljük a csokoládét, és a tejszínnel felmelegítjük, hogy elolvadjon benne. Hagyjuk kihűlni, 2-3 órára hűtőbe tesszük.
  6. Amíg a krémalap hűl, elkészítjük a grillázst. Durvára vágjuk a diót, és a cukorral együtt kavargatva addig melegítjük, amíg karamellizálódik. Kiszedjük egy tálkára, ha kihűlt, aprítógépben ledaráljuk.
  7. A jól behűtött csokis tejszínt a puha vaj hozzáadásával gépi habverővel kihabosítjuk. Kevés rummal vagy rum aromával ízesíthetjük. A krémből félreteszünk a süti tetejének bevonására, a maradékba pedig belekeverjük az aprított grillázst és a jól lecsepegtetett meggyet.
  8. A kihűlt piskótát lapjában félbevágjuk, és megtöltjük a krémmel. A tetejét bevonjuk a félretett sima krémmel, és megszórjuk darabos grillázzsal. Jól behűtve szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24×32
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 12272
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 08.

Ajánló

A piskótát két részletben is megsüthetjük, akkor biztosan egyformák lesznek a lapok.

Receptkategóriák

Ez a süti a Gellért rolád "szeletesített" változata. Szerintem kiadósabb, ha nem tekercsben készítjük el. Tudni kell róla, hogy nagyon csokis, nem édes, viszont tömény sütemény. A krémet feltétlenül vajjal (ne margarinnal) és min. 30 %-os habtejszínnel készítsük, hiszen ezek adják a csokihoz az édeskés ízt.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A grillázshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek