r
Nosalty Logó

Fügés-diós virág szilvalekvárral kelt tésztából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Fügés-diós virág szilvalekvárral kelt tésztából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 1104 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 5516 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 186 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1276.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    607 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.7 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 1104 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.4 g

Zsír

  • Összesen
    138.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6383.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    1105 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    489 mg
  • Foszfor
    1465 mg
  • Nátrium
    3033 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    963.4 g
  • Cukor
    274 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    1001.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    715 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    557 micro
  • Kolin:
    635 mg
  • Retinol - A vitamin:
    610 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1261 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    894 micro
Összesen 5516 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk.
  2. A tésztához valókból kalácstésztát dagasztunk.
  3. Fél óra pihentetés után, 4 db 9 dkg-os, és 20 db kisebb cipócskát formálunk a tésztából (nem baj, ha egy-két kis cipóval több jön ki).
  4. Negyedóra múlva a 4 db nagyobb cipócskát szép kerekre nyújtjuk.
  5. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk és rárendezzük a kis kerek tésztaköröket úgy, hogy a széleik ne érjenek össze. A tésztaszéleket megkenjük tojással.
  6. A kisebb cipócskákat kinyújtjuk akkorára, hogy a közepükbe tett 1/2 ek szilvalekvárt be tudjuk csomagolni, összenyomkodni és kerek gombócokká formálni.
  7. A tepsin lévő körökre rakunk körbe 5-6 db-ot szintén úgy, hogy kis távolság legyen közöttük. Úgyis összekelnek, de úgy lesz jó. Ha készen vagyunk, hagyjuk szépen megkelni.
  8. Majd a körök közepét és a gombócokat is megkenjük tojással, a közepükbe 3 db félbevágott fügét rendezünk, 3 ek diót szórunk csak a fügékre, és 170 fokos sütőben pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1171
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 12.

Ajánló

Vendégváráshoz 1-1 kis virágot lehet számolni, kis tányéron, szalvétával még mutatós is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fügés-diós virág szilvalekvárral kelt tésztából
Olaszné Anci 191 recept

Ennek a sütinek a formáját is az interneten találtam, az elkészítését pedig én az én családom részére (az ízvilágukat figyelembe véve) így képzeltem el. Ez is csak egy ötlet, amit továbbgondolhattok kedves szakácstársaim!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek