Fügelekvárral sült sertéscomb recept

Fügelekvárral sült sertéscomb
Fügelekvárral sült sertéscomb
110 perc / előkészület: 20 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy ideje a kamrapolcomon állt egy adag füge chutney, amit így füge szezonban elővettem, és ezzel dobtam fel a sült hús, na meg került hozzá az idei gyümölcsből is. Szerintem isteni volt, és a kötözésnek köszönhetően nagyon jó szaftos marad a hús. Mivel elég nehéz leírni a kötözés folyamatát, ezért itt vannak hozzá képek, hogy hogyan kell bánni a madzaggal.

hozzávalók / 6 adag

A sült húshoz

A mártáshoz

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szezon: ősz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

fügés sertéssült, sertéscomb fügemártással
Szólj hozzá!

elkészítés

A sült húshoz

  1. A sertéscomb mindkét oldalát besózzuk/borsozzuk. Egy nagy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, és nagy lángon körbepirítjuk a húst, majd félretesszük kicsit hűlni.
  2. Amikor már langyos és meg tudjuk fogni, akkor a rozmaring ágakat a tetejére fektetjük, és megkötözzük a húst. Ehhez először hosszában, a hús alatt végigvezetünk egy spárgát. A fenti szálat 2-3 centire lehúzzuk, és megfogjuk az ujjunkkal, majd keresztben átbujtatjuk a hús alatt a spárgát, és az előzőleg lefogott hurkon átbujtatjuk. Addig ismételjük ezt, amíg a végére nem érünk, aztán összekötjük a spárga két végét.
  3. A megkötözött húst megkenjük a füge chutney-val, és egy tepsibe tesszük. Köré szórjuk a megtisztított, félbevágott hagymákat, az egész fokhagyma gerezdeket és a félbevágott fügét.
  4. Alufóliával letakarjuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 50-60 percre.
  5. A sütési idő letelte után levesszük az alufóliát, és további 30 percig sütjük, amíg szépen meg nem pirul.

A mártáshoz

  1. A tepsiből kivesszük a zöldségeket és a fügét, majd a visszamaradt szaftot (ha szükséges) felöntjük kevés alaplével és a tűzhelyen közepes lángon melegíteni kezdjük, addig, amíg fel nem oldódik minden odasült ízanyag.
  2. A mártáshoz átszűrjük a sütés közben, a tepsibe kifolyt húslét, hozzáadjuk a füge chutney-t, és elkezdjük összemelegíteni.
  3. Közben a lisztet elkeverjük a puha vajjal, majd ha már forrni kezd a mártás, akkor hozzáadjuk, és habverővel alaposan elkavarjuk, hogy besűrűsödjön.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 23
össznézettség: 24 559
elküldve: 12
receptkönyvben: 342
elkészítve: 14/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
252 recept
hirdetés

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

494