r
Nosalty Logó

Fügelekvárral sült sertéscomb

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Fügelekvárral sült sertéscomb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A sült húshoz

A mártáshoz

Összesen 494 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A sült húshoz

A mártáshoz

Összesen 2960 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A sült húshoz

A mártáshoz

Összesen 154 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    869.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    461 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    219 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 494 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    251.5 g

Zsír

  • Összesen
    147.1 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    786 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5215.1 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    2764 mg
  • Nátrium
    1396 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.4 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1313.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    877 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 2960 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 154 Kcal

Hozzávalók

A sült húshoz

A mártáshoz

Elkészítés

A sült húshoz

  1. A sertéscomb mindkét oldalát besózzuk/borsozzuk. Egy nagy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, és nagy lángon körbepirítjuk a húst, majd félretesszük kicsit hűlni.
  2. Amikor már langyos és meg tudjuk fogni, akkor a rozmaring ágakat a tetejére fektetjük, és megkötözzük a húst. Ehhez először hosszában, a hús alatt végigvezetünk egy spárgát. A fenti szálat 2-3 centire lehúzzuk, és megfogjuk az ujjunkkal, majd keresztben átbujtatjuk a hús alatt a spárgát, és az előzőleg lefogott hurkon átbujtatjuk. Addig ismételjük ezt, amíg a végére nem érünk, aztán összekötjük a spárga két végét.
  3. A megkötözött húst megkenjük a füge chutney-val, és egy tepsibe tesszük. Köré szórjuk a megtisztított, félbevágott hagymákat, az egész fokhagyma gerezdeket és a félbevágott fügét.
  4. Alufóliával letakarjuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 50-60 percre.
  5. A sütési idő letelte után levesszük az alufóliát, és további 30 percig sütjük, amíg szépen meg nem pirul.

A mártáshoz

  1. A tepsiből kivesszük a zöldségeket és a fügét, majd a visszamaradt szaftot (ha szükséges) felöntjük kevés alaplével és a tűzhelyen közepes lángon melegíteni kezdjük, addig, amíg fel nem oldódik minden odasült ízanyag.
  2. A mártáshoz átszűrjük a sütés közben, a tepsibe kifolyt húslét, hozzáadjuk a füge chutney-t, és elkezdjük összemelegíteni.
  3. Közben a lisztet elkeverjük a puha vajjal, majd ha már forrni kezd a mártás, akkor hozzáadjuk, és habverővel alaposan elkavarjuk, hogy besűrűsödjön.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 521
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 75
  • Össznézettség: 67555
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy ideje a kamrapolcomon állt egy adag füge chutney, amit így füge szezonban elővettem, és ezzel dobtam fel a sült hús, na meg került hozzá az idei gyümölcsből is. Szerintem isteni volt, és a kötözésnek köszönhetően nagyon jó szaftos marad a hús. Mivel elég nehéz leírni a kötözés folyamatát, ezért itt vannak hozzá képek, hogy hogyan kell bánni a madzaggal.

Hozzávalók

A sült húshoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek