Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Frankfurti sertésszelet

Frankfurti sertésszelet
Frankfurti sertésszelet
95 perc / előkészület: 45 perc főzés: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Saját recept. Egyszer valahol olvastam egy hasonló receptet, de kicsit átvariáltam a saját ízlésem szerint. Nagyon jól sikerült, úgyhogy biztosan nem utoljára került az asztalra :) Remélem másoknak is ízleni fog. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelkáposztát metéltre vágjuk.
  2. A kockázott bacont kevés olajon, vagy zsíron megsütjük. Rátesszük a kelkáposztát, enyhén besózzuk és kis ideig forgatjuk, míg a káposzta picit össze nem esik. Ezután hozzákeverünk 1 ek paradicsompürét, és felengedjük egy kevés vízzel.
  3. A karajszeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk, enyhén paprikás lisztbe forgatjuk, és forró olajban kisütjük.
  4. Míg sül a hús, a káposztához teszünk egy kis fokhagymát, majorannát, köménymagot. Ha felfőtt kóstoljuk meg elég-e a sava, ha nem, akkor picivel pótoljuk, de vigyázzunk, mert a hús is be van sózva, ami később hozzá kerül.
  5. Ahogy sül a hús, úgy tesszük a szeleteket a káposztához. Nem kell félni, hogy egyik jobban megpuhul, mint a másik, mert rövid idő alatt kisülnek a húsok. Ha szükséges még adjunk hozzá vizet, hogy a hús tudjon puhulni, illetve legyen elég szaft:)
  6. Ha mindennel kész vagyunk, benne az összes hús, akkor belekarikázzuk a virslit (ha füstölt jobb lesz az íze), és meghintjük még egy kevés liszttel. Csak addig főzzük, míg be nem sűrűsödik, és kész is.
  7. Ha azt akarjuk, hogy a káposztánk ropogósabb legyen, és ne főjjön szét teljesen, akkor először süssük ki a húsokat, utána kezdjünk a káposztához. (Köretnek én kockázott sült burgonyát készítettem hozzá, és a húst meglocsoltam tejföllel. Tejföl nélkül is nagyon finom :).
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 93
össznézettség: 29 709
elküldve: 6
receptkönyvben: 186
elkészítve: 8/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Gyevocska

Mióta szakács: 2012.04.04.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

főkategória: húsételek
alkategória: sült karaj
hasonló kategóriák: pecsenye, bélszín, velő, hamburger, gyros, abált húsok, disznótoros, ragu, sajtos hús, rostélyos

egyéb elnevezések

káposztás sertéshús, kelkáposztás-szalonnás sertéskaraj, karaj virslivel és káposztával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1430
sertés rövidkaraj 80 dkg
kelkáposzta 1 kis fej
virsli 35 dkg
bacon 10 dkg
sűrített paradicsom 1 ek
finomliszt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
majoranna 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
tejföl 15 dkg
napraforgó olaj 3 dl