r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta Szabóné konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Feketeerdő-torta Szabóné konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 248 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 2982 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 167 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 248 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    79.7 g

Zsír

  • Összesen
    156.3 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4108.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    743 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    1652 mg
  • Nátrium
    1342 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    320.3 g
  • Cukor
    134 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    542.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    792 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    1166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2079 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2201 micro
Összesen 2982 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tészta hozzávalóiból egy tortaformában piskótát sütünk.
  2. Ha megsült a piskóta, kihűtjük, majd 3 részre vágjuk.
  3. A krémhez a meggylevet és a pudingport sűrű krémmé főzzük, lehűtjük, és két részre osztjuk.
  4. A Hulalát fölverjük a habfixálóval.
  5. A torta alsó lapját megkenjük a krémmel, és magozott meggyet szórunk rá. Erre tejszínhabot kenünk.
  6. Ráhelyezzük a második lapot, és ugyanígy járunk el.
  7. Végül ráhelyezzük a tortalap harmadik részét.
  8. Bevonjuk a tortát tejszínhabbal, és tetszés szerint díszítjük meggyel, tortadarával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4840
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 03.

Receptkategóriák

Az első Feketeerdő-tortám! :-)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek