Feketeerdő muffin recept

Feketeerdő muffin
Feketeerdő muffin
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

"A Fekete-erdő torta egy tejszínes tortafajta, amely az 1930-as évektől kezdve terjedt el, elsősorban Németországban. A legfontosabb alkotóelemei: a tortaalap, csokoládés keksz, cseresznyepálinkával ízesített tejszín vagy vajas krém, díszítésül cseresznye, illetve meggy és reszelt csokoládé. A pontos eredete tisztázatlan, és nem feltétlenül a Fekete-erdőben keresendő."
Forrás: wikipédia
És ugyebár miért ne lehetne mindezt muffinban is megcsinálni? A Kreatív Konyha sorozat muffinos könyvéből szedtem a receptet, és most sem panaszkodhatok, minden tökéletesen sikerült.
Meggyfesztivál volt nálunk, és vendégek is jöttek az alkalomra, akik itt ebédeltek. Anyukám megkért, hogy süssek valami muffint a tiszteletükre, és meggyfesztivál lévén gondoltam, valami meggyes muffint kéne. Szeretek vagánykodni a muffinsütő művészetemmel, szóval ha vendégek jönnek, mindig valami díszeset sütök, nem csak azt az egyszerű, max tésztájában ízesítettet. Jól esik, mikor meglátják a sütit, és oda vannak még a látványától is.

Utóiratként megjegyzem, mivel még sosem csináltam ilyet, és mégiscsak vendégeket fogadtunk vele, életemben nem figyeltem még ilyen hatalmas szeretettel és gondoskodással sütire :)

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Én nem tettem a tésztába pálinkát, mert nem volt itthon, viszont kapott őrölt szegfűszeget, és azzal is finom, csak akkor ugyebár eltértünk a fekete-erdő torta szentségétől.

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fekete-erdei muffin, tejszínes-meggyes-kakaós muffin
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat habosra verjük, majd hozzáadva az olvasztott margarint és a cukrot, még habosabbra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a tejet, a kakaót és a pálinkát, tovább keverjük. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl híg a tészta, különben sütésnél összeesik. (Az ideális sűrűség a nyers piskótatésztához hasonlít.)
  3. A muffinsütőbe helyezzük bele a papírkosárkákat, és 3/4 részig töltsük meg őket a tésztával. Tegyük be az előmelegített sütőbe sülni.
  4. Közben a tejszínt verjük fel habbá, és magozzuk ki a meggyet.
  5. Ha a muffin megsült, vegyük ki a sütőből, és tegyük őket konyharuhára, hogy kicsit kihűljenek. Míg forrók, nem szabad díszíteni, mert szétfolyik rajta a tejszínhab.
  6. Ha kihűltek, mindegyik tetejére egy teáskanálnyi tejszínt tegyünk. Szórjuk meg csokireszelékkel, és koronázzuk meg egy-egy szem meggyel.

  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 428
elküldve: 0
receptkönyvben: 176
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Fonott Kalács

Mióta szakács: 2011.02.19.
63 recept
hirdetés

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Judit71
Judit71 h, 2011-08-01 23:22

Hú, de ügyes vagy! Nyugodtan vagánykodhatsz máskor is!:) Várjuk a többi receptet.
További sikeres sütkérezést!

1075