Fantás süti 5. recept

Fantás süti 5.
Fantás süti 5.
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Unokahugom hamarabb kezdett el sütiket sütni, mint én, és ez volt az egyik specialitása. Legalábbis én nála ettem először ilyet. Annyira megtetszett, hogy azonnal el kellett kérnem a receptjét. :D Azóta ez az egyik nagy kedvencem.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

  • 3 db tojás
  • 3 ek porcukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 0.3 csomag sütőpor
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor
  • 0.5 dl napraforgó olaj

A krémhez

A mázhoz

ajánlat

Bármikor készítsük el bátran, mert nem lehet elrontani, és tuti sikert aratunk vele. Már ha valaki szereti a túrót.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
sütési mód: alul-felül sütés
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vega
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós-kakaós szelet, túrós-fantás sütemény

elkészítés

  1. A tésztát készítjük el először. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgákat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az olajat, a sütőport, a kakaót és a lisztet. Összekeverjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 
  2. A krém hozzávalóit kikeverjük, és a kihűlt tésztára kenjük. 
  3. Végül a mázat készítjük el, a pudingos zacskó utasításai szerint, csak tej helyett fanta kerül bele. Ha kihűlt, ezt is a tésztára kenjük. 
  4. Hűtőben dermedni hagyjuk, és másnap fogyasztjuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x25 cm
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 10 038
elküldve: 6
receptkönyben: 148
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Kathy0529

Mióta szakács: 2010.03.21.
27 recept

Hozzászólások (3)

scarlett69
scarlett69k, 2011-06-21 17:37

Szia Ildibildi !
Én pl mindig beleteszem a tojások fehérjét is, attól csak könnyebb lesz a tésztája és nem kell kidobnod a tojásfehérjét sem (ill nem kell habcsókot is sütnöd) Itt is elhasználják, de ha rákeresel gyakorlatilag az összes ilyen jellegű sütibe kell a tojáshab!
http://www.tutireceptek.hu/udito-szelet
További szép napot!

Kathy0529
Kathy0529v, 2011-06-19 17:36

Háááát...ahhoz bizony keresni kell egy másik sütemény receptet, amiben fel lehet használni. Ha nem akarunk vacakolni, akkor viszont kuka.

Legfrissebb cikkek

Régi étkezési szokások a nagyhétről
Régi étkezési szokások a nagyhétről
A húsvét reggeli menüt mindenki ismeri. Az viszont, hogy régen mit ettek ünnep előtt és hogyan készültek a húsvétra, már kevésbé egyértelmű. Tartsatok velünk és megmutatjuk!
A levesek nehézfiúja: a raguleves
A levesek nehézfiúja: a raguleves
Gazdag, laktató és krémes, mi az? Eltaláltátok, a ragulevesekről, ezekről a sokszínű, önmagukban is teljes étkekről van szó. Íme a ragulevesek világának keresztmetszete.
Az akadálymentes kalácssütésért
Az akadálymentes kalácssütésért
A jó ünnepi kalács ismérve, hogy légiesen puha és könnyed. Ennek megvalósítása azonban nem egy magától értetődő folyamat, segítségünkkel azonban minden akadály leküzdhető!
Így készítsd a nem hímes tojást!
Így készítsd a nem hímes tojást!
Ha nem akarsz kicsúszni az időből, lassan neki kellene állnod a tojások festésének. Na, jó, ha nem is a festésnek, legalább a technika kitálalásának, amivel megvalósítod őket.
1000