r
Nosalty Logó

Étcsokoládés kelt csiga - Anyóca módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Étcsokoládés kelt csiga - Anyóca módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére és a tálaláshoz

Összesen 1566 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére és a tálaláshoz

Összesen 9393 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére és a tálaláshoz

Összesen 329 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    54.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2329.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    489 mg
  • Nátrium
    1352 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    232.2 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 1566 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    219.3 g

Zsír

  • Összesen
    328 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    628 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13976.6 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    389 mg
  • Kálcium
    1349 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    1110 mg
  • Foszfor
    2933 mg
  • Nátrium
    8110 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1392.9 g
  • Cukor
    323 mg
  • Élelmi rost
    87 mg

VÍZ

  • Összesen
    389.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1632 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1011 micro
  • Kolin:
    504 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1565 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    808 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    749 micro
Összesen 9393 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    490.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 329 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére és a tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük, a tepsit kikenjük, papírral béleljük.
  2. Tálban a tészta hozzávalóit összeöntjük, és jó alaposan elkezdjük összedolgozni, kézzel, szép simává dagasztjuk, szükség szerint liszttel, vagy langyos tejjel pótoljuk, majd liszttel a kész tésztát megszórjuk, langyos helyen, konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük.
  3. Lisztezett deszkán a tésztát három felé vesszük, és mind a három cipót liszttel leszórva, még 15 percig hagyjuk pihenni.
  4. Az első cipót lisztezett deszkán, lisztezett nyújtófával téglalap alakúra és nem túl vékonyra nyújtjuk ki, megkenjük a szósz harmadával, a hosszanti szélére teszünk étcsokis kekszgolyót, és mint a beiglit, feltekerjük, tekerés közben a két végét behajtjuk, a tölteléke ne folyjon ki.
  5. A másik két cipóval is ezt tesszük, a három rúd bekerül a tepsibe, ahol is lekenjük az olvasztott margarinnal, megszórjuk a mandula szeletekkel, és a sütő középső rácsára betéve duplájára sütjük.(aranybarnára)
  6. Ha kész, kivesszük, hagyjuk hűlni, mert csak akkor tudjuk szépen szeletelni.

A töltelékhez

  1. Vizet forralunk, tálat teszünk a fazékra, és ebbe tördeljük bele a csokoládét, tesszük bele a vajat és habtejszínt, a csipet sót, a kakaóport, az instant kávét, a cukrot, és gőz felett felolvasztjuk, jó alaposan simává keverjük, majd tűzről levéve, langyos helyen hagyjuk.

A tetejére és a tálaláshoz

  1. Tálaljuk a töltelék szószával, bármilyen csokiszósszal, étcsokis kekszgolyóval, dekorszívvel, tejszínhabbal, pirított szeletelt mandulával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8323
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 15.

Ajánló

Finom tej, ha főétel, akkor elé csak egy gyenge zöldséglevest, bármelyik zöldségféléből lehet elkészíteni, mert laktató ez az édes kelt csiga. Ajánlat, a sót érzéssel tegyük bele, és igen, nyersen is lehet megkóstolni a tésztát, akkor a só gyúráskor még pótolható. Az evőkanál kisméretű (mint a kisbabák evőkanala) ,és nem púpozottan értendő. A cukor, az viszont rendes evőkanál méret, de az sem púpozott. A megtöltésnél figyeljünk arra, hogyha szétterítettük kanál hátának segítségével, (késsel) , a kakaós krémet, a tésztán, ne legyen túl sok, mert feltekeréskor, kifolyhat. Ezért akár a krémet négy részre is vehetjük, jobb az óvatosság.Ha így teszünk, akkor is marad krém a tésztába, és még kerül bele a kekszgolyó is. Így maradhat ki krém a töltelékből, de nem baj,kár lenne, ha kifolyna, viszont  kívülről rálocsolva is nagyon finom:-))

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Étcsokoládés kelt csiga - Anyóca módra
Éva-Anyóca 350 recept

Elment a nyár....A nyarat már egyszer a tanév végi nagy meleg után vissza tudtam csalogatni, elhatároztam, hogy kelt tésztát sütök, és jött is, meleg, nagyon meleg, kánikula, és aztán sajnos 11-12 napig hűvös. De remélem, ha ez elkészül, csak vissza lehet az igazi nyarat még csalogatni, szükség van még rá:-)))) Ezért nem csak finom étel, desszert volt ezzel a sütéssel a cél, hanem nyár csalogató:-))Remélem, sikerült egy kicsit, legalábbis másnap már jobb lett az idő, sütött a nap, még ha oly hőség nem is lett..:-)) Még van ideje a nyárnak, ki kell tartania pár napig, viszont a süti, na az másnapra még délelőtt elfogyott:-)) Mind a kettőnek örültem:-))

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére és a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek