r
Nosalty Logó

Erdélyi raguleves Csilla konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Salamon Csilla
Erdélyi raguleves Csilla konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 582 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2324 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 53 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1776.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    482 mg
  • Nátrium
    957 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    935.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    401 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    1293 micro
  • β-karotin
    3406 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2060 micro
Összesen 582 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    141.5 g

Zsír

  • Összesen
    123.4 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7105.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    692 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    459 mg
  • Foszfor
    1928 mg
  • Nátrium
    3830 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    3740.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1605 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    263 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    256 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    463 micro
  • Kolin:
    518 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    5170 micro
  • β-karotin
    13623 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    8240 micro
Összesen 2324 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    119 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 53 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A répákat megpucoljuk, felkarikázzuk, és az olajon megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, és felengedjük vízzel.
  3. Beletesszük a megmosott és kinyomkodott káposztát és a megpucolt, felkockázott burgonyát. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
  4. Amikor a hús félig megpuhult, akkor hozzáadjuk a leveshez a zöldbabot és a zöldborsót.
  5. Végül behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel.
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1966
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Erdélyi raguleves Csilla konyhájából
Salamon Csilla 1202 recept

Finom, tartalmas leves.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!