Egészben sült csülök káposztával recept

Egészben sült csülök káposztával
Egészben sült csülök káposztával
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A csülök azoknak való, akik nem számolják a kalóriát. Így káposztával persze sokkal egészségesebb, mint burgonyával.
A kedvesem ragaszkodott hozzá, hogy egészben süssem meg, ezért készítettem így. Előtte mindenképp főzni kell, a fűszerek is fontosak a főzővízben. Akkor jó, ha a csontocska már kifelé kívánkozik a húsból.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A körethez

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
sütési mód: alul-felül sütés
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült csülök, mustáros sült csülök, főtt-sült csülök

elkészítés

  1. Az egész csülköt feltesszük főni annyi vízbe, hogy majdnem ellepje. (Kuktában is lehet.)
  2. A vízbe teszünk sót, borsot, fűszerköményt, babérlevelet.
  3. Beledobjuk a négyfelé vágott hagymát és a fokhagymákat.
  4. Közben elkészítjük a kencét a mustár, az olívaolaj, fűszerkömény, szerecsendió, csiliszósz és egy kis só keverékéből.
  5. Ha a csülök megpuhult, kivesszük és bekenjük a kencével.
  6. 200 fokos sütőben jól megpirítjuk úgy, hogy meglocsoljuk kétszer a saját főzőlevével.
  7. Amíg sül, elkészítjük a köretet: a zöldségeket csíkokra vágjuk és olívaolajon hirtelen megpirítjuk úgy, hogy roppanós maradjon.
  8. Sóval, borssal, őrölt köménnyel fűszerezzük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 13 053
elküldve: 0
receptkönyben: 85
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Bogi   :o)

Mióta szakács: 2010.03.04.
105 recept

Legfrissebb cikkek

Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Manapság már kevesen böjtöljük végig a Húsvét előtti negyven napot, de az ünnepet megelőző időszakban mégis sokan igyekszünk csökkenteni húsfogyasztásunkat. Ebben segítünk.
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Elsőre takarmánynak vagy madáreledelnek néznénk, pedig egy igazi kincs, amelyet a modernitás elfeledtetett velünk. Az utóbbi időben azonban kezdjük újra felfedezni a kölest.
Dekoratív húsvéti finomságok
Dekoratív húsvéti finomságok
Kevés időráfordítással pillanatok alatt húsvéti dekorációt varázsolhatunk a legegyszerűbb kekszből is. Hogy hogyan? Megmutatjuk!
641