r
Nosalty Logó

Diós sajtpuffancsok

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós sajtpuffancsok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 57% Zsír
Összesen 1392 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 57% Zsír
Összesen 4178 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 57% Zsír
Összesen 514 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 57% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    137.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1127.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 1392 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 57% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.4 g

Zsír

  • Összesen
    412.7 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    172 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    129 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3383.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    1139 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    1037 mg
  • Nátrium
    956 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    636 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    113 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    632 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    504 micro
Összesen 4178 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 57% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    50.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 514 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat az apróra vágott fokhagymával felverjük, a sajtot lereszeljük.
  2. A hozzávalókat a liszt és a dió kivételével alaposan összedolgozzuk. Ha már látjuk, milyen állaga lesz a masszának, igény szerint adjuk hozzá a darált diót és a lisztet. Nem szabad, hogy a "fasírt-alapunk" tömény/kemény legyen, mert úgy nehezebben sül meg, száraz lesz és lapos.
  3. Bő olajjal felhevített serpenyőbe két kiskanál segítségével belehelyezzük a sajt-fasírtokat, és ezek mindkét oldalát kb 3 percig sütjük, majd kivesszük, és papírtörölközőn lecsöpögtetjük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4447
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 02.

Ajánló

Bármilyen főzelék mellé megállja a helyét, különösen a sárgaborsó és a lencse mellé ajánlanám. Kifejezetten harmonizál (szerintem) áfonyalekvárral. Mellé sült burgonyát, krokettet, rizst vagy salátát is fogyaszthatunk. Sokféle borhoz el tudom képzelni, de nekem a vörösborokhoz illett igazán. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtimádó lévén, szeretek a különféle ízekkel kísérletezni. Ez a recept is valahogy így született. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek