Diétás almás pite MankaBeauty konyhájából recept

Diétás almás pite MankaBeauty konyhájából
Diétás almás pite MankaBeauty konyhájából
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a számomra kedvenc ételeket, sütiket alakbaráttá varázsolni. Nyilván van olyan étel, amin nem segít sem a light összetevő, sem a cukormentesség, de ez pont nem az a süti. Ez egy csökkentett szénhidráttartalmú, isteni finom almás pite, amit fogyókúrázók is ehetnek. Mivel a recept feltöltésénél az alapanyagoknál nem szerepelnek Update termékek, így a kalóriatartalom, amit látni fogtok, magasabb, mint az eredeti hozzávalók kalóriatartalma. Mennyei édes-savanyú, isteni finom, puha almás pite, amit melegen vagy hidegen, tejjel is lehet fogyasztani. A benne lévő puding miatt nem esik szét az almatöltelék, olyan, mint az almakrém. :)

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Mennyei diétás almás pite, cukormentes almás pite, almás pite diétásan
Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit (a tojás kivételével) összegyúrjuk. A gyúrásnál lehet látni, hogy mennyi nedves anyagot vesz fel a liszt, ha túl száraz, tegyünk még hozzá tejfölt, ha túl lágy, akkor pedig még lisztet. Ez a hozzávalóktól függ. Aki teljes kiőrlésű liszttel csinálja, az hagyhatja picit lágyabban is. A végeredmény egy szép fényes gombóc, ami kellően lágy, de a nyújtófára nem ragad rá.
  2. Kétfelé vesszük a tésztát.
  3. Egy kb. 20x30-as tepsit veszünk elő, kikenjük margarinnal, belehelyezzük az egyik formára nyújtott tésztát. Ezután megszórjuk a zsemlemorzsával.

A töltelékhez

  1. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük.
  2. Egy pici tálba öntjük a citromlevet, a fahéjat, a pudingport, az édesítőt, és egy-két kanálnyi vizet is tehetünk hozzá. Ráöntjük az almára, és jól összekeverjük.
  3. Mehet a tepsibe a zsemlemorzsára. Ezután befedjük a másik kinyújtott tésztalappal.
  4. Megszurkáljuk villával, megkenjük tojássárgájával, és 200 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük, illetve addig, amíg a teteje aranybarna nem lesz.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 7 218
elküldve: 1
receptkönyvben: 97
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

MankaBeauty

Mióta szakács: 2014.07.03.
5 recept
hirdetés

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa v, 2014-11-16 00:09

Nagyon finom lehet ez a süti. Ki fogom próbálni. A pitéknél ugy szoktam csökkenteni a ch-ot, hogy a liszt felét tehéturóra cserélem. Amikor kész a süti, nem érezni a túró ízét. Legközelebb ezt a pudingos verziót fogom megsütni. Zsuzsa

138