Cukkinis csirke recept

Cukkinis csirke
Cukkinis csirke
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (34)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az első receptem, amit a neten közzéteszek, így nagyon izgulok, hogy milyen lesz a fogadtatás!
Lányaim javasolták, hogy - a magunk közt cuppinis csirkének becézett - nagy kedvencükkel indítsak.
Fogadjátok szeretettel :)


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Hangulattól függően vadrizzsel / jázminrizzsel / 7 tojásos pappardellével tálalhatjuk.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirke mascarponés cukkinivel
Szólj hozzá!

elkészítés

Hús készítése:


  1. A húst megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy kevés fűszerkeverékkel, majd fél órát pihentetjük.
  2. Serpenyőben, forró olajban hirtelen kérget sütünk a húsra.
  3. Kisebbre vesszük a hőfokot és aláöntjük a bort, majd fedő alatt kb. fél óra alatt készre sütjük.

Cukkini készítése:


  1. A cukkinit megmossuk és jó ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
  2. A hagymát apróra vágjuk és megdinszteljük a vaj és olívaolaj keverékén.
  3. Rádobjuk a cukkinit (párolás előtt terjedelmes, ezért magas edényt használjunk), sózzuk, borsozzuk, csipetnyi cukrot adunk hozzá.
  4. Miután erős tűzön átforgattuk a hagymán, hozzákanalazzuk a mascarponét és a zúzott fokhagymát, majd mérsékelt tűzön, fedő alatt háromnegyed puhára pároljuk (úgy szeretjük, ha a zöldség kicsit ropogós marad).
  5. Amikor kész, lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet.

Tálalás:


  1. Az időközben készre sült húsra halmozzuk a cukkinit.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 24
össznézettség: 63 278
elküldve: 23
receptkönyvben: 1 131
elkészítve: 40/57
Facebookon megjelent: -

szakács

modosa

Mióta szakács: 2009.05.31.
50 recept
hirdetés

Hozzászólások (34)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Krampusz53
Krampusz53 h, 2017-08-07 10:27

Kedves Modosa!
Nagyon finom lett! Köszönjük szépen a receptet!
Üdv.
Anikó

bedett
bedett cs, 2015-04-30 16:11

Mennyi, fel is került az állandó receptek listájára :) Tegnap ez volt a vacsora, a maradékot előbb ettem meg :) Köszi a receptet! :)

juditneu
juditneu cs, 2015-02-26 19:01

Nagy kedvenc lett ez a recept. Már párszor megcsináltam. Igazi ízharmónia.

troni
troni sze, 2013-09-11 12:16

Isteni lett! Az egész család imádta a cukkínit!
Köszönöm a receptet! :-)

canon
canon v, 2013-06-02 16:35

Isteni finom! Én Mascarpone híján tejföllel csináltam. Így is egy tökéletes ízélmény. Köszönöm :)

dorcus89
dorcus89 / dorcus89 v, 2012-07-08 23:09

A héten megcsináltam és mindenkinek nagyon ízlett. A cukkinit hidegen is ettünk, csak úgy önmagában :) Biztos, hogy még elkészítem így a cukkinit, nagyon finom!

modosa
modosa / modosa v, 2011-11-20 15:57

Tommi74 :)))) van még pár hasonló eredménnyel járó receptem, ha gondolod.... ;)

Tommi74
Tommi74 v, 2011-11-20 15:44

Köszi a receptet. Elkészítettem és isteni lett. A barátnőmet levettem vele a lábáról. :-)

Mariann66
Mariann66 k, 2011-07-26 20:12

Kedves Modosa!
Istenien néz ki! Mivel imádom a cukkinit, hétvégén biztos megcsinálom. Szerintem petrezselyem helyett megpróbálkozom kaporral. Mikor cukkinit rántok, a lisztbe mindig teszek apróra vágott kaprot! :)

dorczikaa
dorczikaa szo, 2011-06-25 14:07

Nagyon-nagyon finom lett! Az egész családnak ízlett! A borban párolt csirke meglepően ízletes, de így együtt pedig igazi ízélmény!!! Köszi a receptet!!

xoe
xoe szo, 2010-12-18 00:46

Kedves Modosa!
Nagyon guszta ..
Szeretem a cukkinit ...jól kiegészíti a sajt ....és a csirke hús.
A képen mintha hámozatlanul használtad volna a cukkinit..jól látom.
Én eddíg mindig mgehámoztam,kicsit vastag a héja,hogy rajta mertem volna hagyni.
Biztosan kipróbálom!
Minden jót!

durcs
Durcsó / durcs k, 2010-07-13 21:52

Szia, Modosa, légy szíves, áruld el, hogy mi van a szárnyas fűszerkeverékben! Nincs itthon, de talán nagyjából rekonstruálható a rengeteg micsodából, ami a fűszerek között akad. Köszi! Durcsó

modosa
modosa / modosa k, 2010-07-13 22:04

Szia durcsó, mondom máris (leolvastam a zacskóról): só, paprika, fokhagyma, bors, majoranna, rozmaring. Nátrium glutamátot is ír, nem tudom, azt honnan lehet beszerezni, én csipet cukorral helyettesíteném, az is jó ízfokozó. üdv, Anikó

durcs
Durcsó / durcs k, 2010-07-13 22:32

Köszönöm a gyors és alapos választ! Már ezer éve csorgatom a nyálam ennek a képnek, meg receptnek a láttán, és most végre minden fittel, véletlenül van itthon csirkecomb, cukkini, Philadelphia, irtó guszta házi gyártmányú tagliatelle (az jó lesz a papardelle helyett, gondolom), úgyhogy nincs menekvés.. Már csak a fűszerkeveréket kell összedobni, de izgi! :) durcs

Amine
Flowerbomb / Amine szo, 2010-01-09 20:55

A héten elkészítettem a receptet. Finom, de a mascarponétól nagy tömény íze van.

Renci
Bloemcake / Renci cs, 2009-09-17 14:58

Én mascarpone sajttal készítettem és egyszerűen isteni finom eledel lett belőle. A csirke a borral párolva... szuper. Köszike az élményt.

modosa
modosa / modosa sze, 2009-07-22 12:16

Kedves Kaboca81, köszönöm a bizalmat, örülök, hogy ízlett :)
Ha két doboz krémsajtot tettél bele, akkor sokat nem tudtál spórolni a Mascarpone kiváltásával, de miután nem lehet mindenütt kapni, ötletnek kiváló! A létező legegyszerűbb ömlesztett krémsajtokkal is nagyon finom és az tényleg gazdaságos.
üdv
Anikó

Kaboca81
Kaboca81 sze, 2009-07-22 12:00

Megcsináltam :-) Finom lett!
Köszi a receptet. Én Parmalat krémsajtot vettem hozzá ( 25 dkg egy doboz 300ft körül)

husika
husika h, 2009-07-20 17:05

Nekem is,az elso gondolatom amikor olvastam a receptedet kedves Modosa,az volt hogy majd kremsajttal probalom ki es kaporral!

modosa
modosa / modosa k, 2009-06-09 10:06

Próbáltam, tényleg az :)
Ajánlom a krémsajtos variációt is (sima medve ömlesztett), ha hónap vége felé jut eszembe ezt főzni, a pénztárcám kevésbé sínyli meg.

apple
Bloemcake / apple k, 2009-06-09 01:14

Istenien néz ki, remekül hangzik és nagyon tetszik a story is mögötte:)! csak így tovább!

modosa
modosa / modosa k, 2009-06-09 10:13

Pedig izgultam a fények miatt, hogy mire elkészül a kaja - (tegnap munka után, fél hatkor startoltam Pestről, utána irány a Spar, hazarohan Szentendrére, villámfőz) a fotó nem lesz olyan, amiből ez kiderülhet.
Köszönöm a dícséretet, megérte küzdeni :)

939