r
Nosalty Logó

Csokis-gesztenyés cupcake

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis-gesztenyés cupcake
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 725 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2901 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 278 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    49 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    414 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    406 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 725 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    33.3 g

Zsír

  • Összesen
    195.9 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    766 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2172.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    586 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    906 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    270.6 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    531.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1656 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1624 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    347 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 2901 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 278 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat felolvasztjuk, hagyjuk, hogy langyosra hűljön, közben elkészítjük a “forró kakaót” (a kakaóport egy kis tálkában simára keverjük a forró vízzel).
  2. A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, szódabikarbónával.
  3. A langyos vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást, és azzal is habosra keverjük. A tojásos-cukros-vajas masszához keverjük a forró kakaót és a tejfölt, majd apródonként hozzákeverjük a lisztet.
  4. Egy muffin formát kibélelünk papírokkal, mindegyik muffinpapírra tegyünk 1 db gesztenyét, kanalazzuk a tésztát a papírba. (Ha magasabb cupcake-t akarunk, a pohár 3/4-éig, ha alacsonyabbakat, a 2/3-áig töltsük meg tésztakeverékkel.) 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig süssük. (Egy hústűt vagy fogpiszkálót ha beleszúrunk a muffin közepébe, és ha tisztán ki tudjuk húzni, akkor már jó.)
  5. “Cupcake-esítés”: Amikor a muffinok teljesen kihűltek, jöhet a díszítés. A zsíros tejszínhez ízlés szerint adjunk cukrot, és készítsünk tejszínhabot. A tejszínhabot tegyük egy habzsákba, vagy erős nylon zacskóba. Ha nylon zacskót használunk, vágjuk le az egyik sarkát, és a tejszínhabot nyomjuk a muffinok tetejére. A tejszínhabra is tegyünk 1-1 szem gesztenyét, és esetleg apróra tört csokis chips-szel is díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9944
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 05.

Ajánló

Csokifüggőknek és csokiimádóknak!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept Martha Stewart egyik “ördögien” csokis muffinjának a feltupírozása révén született, és eddig még mindig tuti befutó volt. Nem véletlenül! A gesztenye és tejszín(hab) kivételével a többi, teljesen hétköznapi hozzávalóból (minden háztartásban megtalálható) gyorsan és bármikor elkészíthető a cupcake alja, vagyis maga a muffin. (Már sütés előtt, az összekevert tészta is ellenállhatatlan!) Egy kis extrával pedig könnyen "feltupírozható". Nagyon egyszerű, ám látványos és borzasztóan finom! Cupcake-t készíteni nem is olyan nehéz, ugye? A csokis chips receptje megtalálható a blogomon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!