r
Nosalty Logó

Csirkepaprikás nokedlivel és uborkasalátával - Tihanyi Tóth Csaba

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Barátok közt Sülve-Főve
Csirkepaprikás nokedlivel és uborkasalátával - Tihanyi Tóth Csaba
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Csirkepaprikás

Nokedli

Uborka saláta

Összesen 1910 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Csirkepaprikás

Nokedli

Uborka saláta

Összesen 7636 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Csirkepaprikás

Nokedli

Uborka saláta

Összesen 117 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.2 g

Zsír

  • Összesen
    109.3 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    558 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3149.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    757 mg
  • Nátrium
    1910 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    563.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    372 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    529 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    910 micro
Összesen 1910 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    245 g

Zsír

  • Összesen
    437.2 g
  • Telített zsírsav
    164 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    172 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    2232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12598 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    453 mg
  • Kálcium
    926 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    499 mg
  • Foszfor
    3028 mg
  • Nátrium
    7639 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    633.2 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    2255.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1373 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    458 micro
  • K vitamin:
    172 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    457 micro
  • Kolin:
    1486 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1167 micro
  • α-karotin
    227 micro
  • β-karotin
    2117 micro
  • β-crypt
    485 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    3640 micro
Összesen 7636 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    40 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

Csirkepaprikás

Nokedli

Uborka saláta

Elkészítés

Csirkepaprikás

  1. A csirkecombokat megmossuk, ha kell, kitokozzuk, és az ízületnél kettévágjuk. Egy lábasban a zsír felét felhevítjük, és a hagymát 10-15 percig kis lángon megpirítjuk.
  2. Ehhez hozzáadjuk a kockára aprított paprikát, paradicsomot, és tovább fonnyasztjuk. 10 perc után a tűzről levéve meghintjük a pirospaprikával, alaposan elkeverjük, és kb. 15 percre 3 dl alaplével visszatesszük forrni.
  3. Ezután hozzáadjuk a darabolt csirkecombokat és felöntjük a maradék alaplével, hogy ellepje. Fedővel félig letakarva, lassú tűzön kb. 1 órát főzzük. Amikor a hús megpuhult, kivesszük, és a levet tovább gyöngyöztetjük, beforraljuk.
  4. Ha kész, lezsírozzuk és botmixerrel simára keverjük az alapot, majd hozzáadjuk a liszttel csomómentesre kevert tejfölt úgy, hogy a tejfölhöz keverünk 2 dl liter forró szaftot. Végül a kész mártásba visszahelyezzük a combokat.

Nokedli

  1. Egy fazékban 4-5 liter sós vizet forralunk. A lisztet egy keverőtálba szitáljuk és hozzáadjuk az egyesével felütött tojásokat. Ezt is megsózzuk, és egy kevés víz hozzáadásával elkeverjük. Ragadós, laza masszát kapunk.
  2. A massza felét vágódeszkára helyezzük, és vizes késsel beleszaggatjuk a lobogó vízbe. 2-3 perc forrás után a nokedliket szűrővel kimerjük, és leöblítjük. Magas falú serpenyőben a maradék zsírt felolvasztjuk, és a szűrőből ráöntjük a kész nokedlit. Ezt megismételjük a tészta másik felével is. A nokedlit a zsírban már nem pirítjuk, csak átforgatjuk.

Uborka saláta

  1. Az uborkákat megpucoljuk, vékony szeletekre gyaluljuk. Alaposan besózzuk, majd állni hagyjuk, és 5 perc elteltével kicsavarjuk a levét.
  2. 2 dl hideg vízben feloldjuk a cukrot és az ecetet, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Az uborkát alaposan beleforgatjuk, a tetejét meghintjük borssal és pirospaprikával. Hűtőben hagyjuk összeérni.
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 5055
  • Feltöltés dátuma: 2021. július 09.

Ajánló

Már körbeettem Magyarországot, de az általa főzött csirkepaprikásnak nincsen párja! Számomra ez nem csak egy étel. A családot és azt a vidéket jelenti, amit rajongásig szeretek, és amire igazán büszke vagyok. – Tihanyi Tóth Csaba

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkepaprikás nokedlivel és uborkasalátával - Tihanyi Tóth Csaba
Barátok közt Sülve-Főve 6 recept

Ritánál ideálisabb társat nem tudok elképzelni magamnak. Szeretem őt és ami fontos, a családját is! A nagymamája, ahogyan a kisfiam hívja, Berényi mama pedig úgy főz, ahogy senki!

Hozzávalók

Csirkepaprikás

Nokedli

Uborka saláta

Címlapról ajánljuk

További cikkek