r
Nosalty Logó

Csilla napraforgója

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Csilla napraforgója
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 885 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3537 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 217 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2658.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    390 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    1722 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    181 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 885 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.7 g

Zsír

  • Összesen
    131.4 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    667 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10632.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    1560 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1682 mg
  • Nátrium
    6887 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    418.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    724.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    885 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    397 micro
  • Kolin:
    429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    877 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    597 micro
Összesen 3537 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    658.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    426 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a hozzávalókat összedolgozzuk. Egy tálba duplájára kelesztjük.
  2. Ezután enyhén lisztezett felületre borítjuk, és 4 egyenlő részre osztjuk. Az egyik tésztát kör alakúra nyújtjuk, majd kiolajozott tepsibe tesszük.
  3. Megkenjük a töltelékkel. A töltelékhez a sonkát feldaraboljuk (kolbász is jó bele), hozzákeverjük a mustárt, sót, borsot és az apróra vágott hagymát.
  4. A kör alakú tésztát megkenjük a tejföllel, majd a töltelékkel.
  5. Kinyújtjuk a másik tésztát is kör alakúra, és ráfektetjük a töltelékre. Egy poharat lisztbe mártunk, majd a tészta közepét megnyomjuk vele, vigyázzva, hogy ne szakítsuk ki a tésztát. Késsel vagy pizzavágóval felcsíkozzuk a tésztát, majd minden csíkot kétszer megtekerünk.
  6. 30 percig hagyjuk pihenni, majd egész felvert tojással megkenjük. Közepét megszórjuk mákkal vagy szezámmaggal. (Én megszórtam reszelt sajttal is.) Sütőbe szép világosra sütjük.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3242
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csilla napraforgója
Salamon Csilla 1202 recept

Egy ismerősömtől kaptam a receptet. Egy kicsit munkaigényes, de nagyon finom.Töltelékbe bármi mehet.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek