r
Nosalty Logó

Citromos-chilis pulykabatyuk újburgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Citromos-chilis pulykabatyuk újburgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A pulykabatyukhoz

Az újburgonyához

Összesen 635 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A pulykabatyukhoz

Az újburgonyához

Összesen 2539 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A pulykabatyukhoz

Az újburgonyához

Összesen 93 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.5 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1275.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    537 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    458.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 635 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    185.9 g

Zsír

  • Összesen
    79.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    650 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5101.5 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    469 mg
  • Foszfor
    2147 mg
  • Nátrium
    1867 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1835.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    210 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    954 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 2539 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1053 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

A pulykabatyukhoz

Az újburgonyához

Elkészítés

A pulykabatyukhoz

  1. A paradicsomszószt, a szójaszószt, a citromok levét, a chilit, az édesítőt és az ízlés szerinti sót összekeverjük egy tálban.
  2. A megtisztított husit alaposan megforgatjuk a szószban, majd bő szósszal filénként egy-egy alufóliába batyuzzuk. Hőálló tálba tesszük a fóliabatyukat, öntünk alá vizet, majd kb. 1 órára 200 fokos sütőbe tesszük.
  3. Amikor megpuhult a hús, akkor lehajtjuk a fóliát, és grillező funkción megpirítjuk a tetejüket.
  4. Míg a hús sül, az újburgonyát megmossuk, feldaraboljuk nagyobb darabokra, majd ráöntjük az almabort, és kb. 15 percig pároljuk.
  5. Amikor a burgonya közepesre puhult, leöntjük róla az almabort, rátesszük a vajat, és 15 perc alatt megpirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2314
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az újburgonya édes-vajas íze és a husi savanyú-csípős íze nagyon harmonikusan illik egymáshoz.

Hozzávalók

A pulykabatyukhoz

Az újburgonyához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!