r
Nosalty Logó

Citromkrémes pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tomatotree
Citromkrémes pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 779 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 6241 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 360 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    53.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    365 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    358 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 779 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    97.7 g

Zsír

  • Összesen
    429.7 g
  • Telített zsírsav
    205 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1624 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1927.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    402 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    851 mg
  • Nátrium
    394 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    513.8 g
  • Cukor
    312 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    532.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2919 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    717 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2868 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    615 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1022 micro
Összesen 6241 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 360 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és kb. 1 órán keresztül a hűtőszekrényben pihentetjük.
  2. Amíg hűl, felütjük a 3 tojást, és a tésztából kimaradt tojásfehérjét is hozzáadjuk. Alaposan elkeverjük a cukorral, a megolvasztott vajjal, és hozzáadjuk a citromok kifacsart levét és lereszelt héját is. Gőz fölé tesszük, és addig kavargatjuk, amíg besűrűsödik. (Kb. 15 perc, vagy több, ha lassú tűzön készítjük, már pedig jó, ha nem hirtelenkedünk, nehogy a tojás kicsapódjon.) Ha elérte a pudingállagot, akkor félretesszük hűlni.
  3. A tortaforma alját és oldalát kikenjük vajjal. (De sütőpapírral is kibélelhetjük.) A tésztát kinyújtjuk úgy, hogy kb. 3 centivel nagyobb kör legyen belőle, mint a tortaforma alsó része. Belehelyezzük a tésztát, oldalfalat is építünk neki. Kicsit megszurkáljuk villával, sütőpapírral beborítjuk, és sütőbabbal vagy más nyomatékkal kb. 10 percen át sütjük. Ekkor eltávolítjuk a babot sütőpapírostul, és a tésztát még visszatoljuk 6-8 percre, amíg rózsaszínre sül. Ha kész, megvárjuk amíg kihűl. (A sütőbab közönséges bab vagy lencse, de kapható kerámiából is. Többször is felhasználható, csak annyi a funkciója, hogy a tészta ne púposodjon fel sülés közben.)

Krém

  1. A zselatint egy kis lábosba öntjük, és hozzáadunk fél dl hideg vizet. Kicsit félretesszük. A tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét robotgéppel felhabosítjuk, majd belekeverjük a kihűlt citromkrémet és a tejszínhabot. A zselatint forrásig melegítjük, majd rövid kevergetés után belecsorgatjuk a citromos krémbe.
  2. A krémet a piteformába öntjük, és tetszés szerint díszítjük. Fogyasztás előtt behűtjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 578
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 61089
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Citromkrémes pite
Tomatotree 262 recept

Üdítően savanykás nyári desszert.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek