Brassói aprópecsenye 5. recept

Brassói aprópecsenye 5.
Brassói aprópecsenye 5.
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennek az alapját tanultam az Anyósomtól, aztán továbbfejlesztettem, és ez lett belőle. Mi így szeretjük, nekünk ez a brassói.
Nagyon sokat szoktunk belőle enni, úgyhogy azt az adagot írtam le.

hozzávalók / 5 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

brassói curryvel és vörösborral ízesítve, pikáns brassói
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felkockázott hagymát olajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott húst, amit fehéredésig pirítunk.
  2. Sózzuk, és borsozzuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Beletesszük a többi fűszert is, és meglocsoljuk a borral. (Én imádom, ahogy belefő az aromája.)
  3. Közepes lángon főzzük, miután felforrt. Mire elpárolog a nagyja a víznek, addigra kb. megpuhul a hús is. (Nem hagyom teljesen elpárologni, hagyni szoktam egy kis szaftját.)
  4. A felkockázott krumplit külön megsütjük, majd sózzuk, és a kettőt összekeverjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 41 461
elküldve: 4
receptkönyvben: 158
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Becsei Ágnes

Mióta szakács: 2010.02.23.
100 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

735