r
Nosalty Logó

Boci szelet 4. - csokidarabokkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Boci szelet 4. - csokidarabokkal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1118 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4467 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 271 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.7 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2308.4 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    254 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    804 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.6 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    319 micro
Összesen 1118 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.8 g

Zsír

  • Összesen
    167.1 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    904 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9233.7 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    1647 mg
  • Vas
    1017 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    3216 mg
  • Nátrium
    1457 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    606.3 g
  • Cukor
    404 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    573.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    734 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1278 micro
Összesen 4467 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560.3 g
  • Cink
    79 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 271 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá tejet, az olajat és a kakaóport, majd a sütőporral összekevert lisztet is. A tojásfehérjéket verjük habbá, és óvatosan keverjük bele a kakaós masszába.
  2. A túrós részhez a túrót keverjük ki a tojással, a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, valamint a búzadarával.
  3. Sütőpapirral kibéleljük a tepsit, beleöntjük a kakaós masszát, eligazitjuk. Kanál segítségével a túrós masszát elosszuk a kakaós rétegen tetszés szerint. Néhány túrós halmot bele is nyomhatunk a kakaós masszába. Csokoládédarabokkal megszórjuk, és megsütjük.
  4. Porcukorral tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 31x23
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 333
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 46033
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 22.

Ajánló

Lehet fehér és fekete csokoládét is beledarabolni, vagy akár mazsolával is meg lehet szórni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik kedvenc süteményeim közé tartozik ez a finom és egyszerű sütemény. Tapasztalatom szerint a csokoládédarabokat nem kell túlságosan apróra tördelni, mert  akkor teljesen elolvad. Ha nagyobb darabokban van, akkor csak megolvad egy kicsit.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!