r
Nosalty Logó

Besamel mártásos rakott brokkolis-burgonyás hús

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Besamel mártásos rakott brokkolis-burgonyás hús
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Rakott burgonyás-brokkolis hús

Mártás

Összesen 652 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Rakott burgonyás-brokkolis hús

Mártás

Összesen 3915 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Rakott burgonyás-brokkolis hús

Mártás

Összesen 142 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1818.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    965 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    221 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    723 micro
Összesen 652 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    235.2 g

Zsír

  • Összesen
    258.7 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    944 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10912.1 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    303 mg
  • Kálcium
    1618 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    2751 mg
  • Nátrium
    5791 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1325.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    981 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    346 mg
  • D vitamin:
    352 micro
  • K vitamin:
    332 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    886 mg
  • Retinol - A vitamin:
    870 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1308 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4341 micro
Összesen 3915 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Rakott burgonyás-brokkolis hús

Mártás

Elkészítés

Rakott burgonyás-brokkolis hús

  1. A tarját szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majorannával hintjük. Egy kanál zsíron hirtelen elősütjük mindkét oldalát.
  2. A kisebb darabokra tört brokkolit sós vízben félpuhára főzzük. A burgonyát héjában szintén megfőzzük.
  3. Egy tepsit kikenünk a maradék zsírral. A burgonya héját lehúzzuk.
  4. Karikára szeletelve egy tepsi aljára lerakunk egy sor burgonyát. Ráteszünk az elősütött húsból, majd erre tesszük a brokkolit. A sorokat sózhatjuk.
  5. Aztán ismét teszünk a burgonyából, húsból, brokkoliból amíg el nem fogy.
  6. Reszelt sajttal megszórjuk. Az elkészített besamel mártással meglocsoljuk az egész tetejét. 200 C-fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük. Melegen tálaljuk savanyúsággal. Jó étvágyat!!

Mártás

  1. A tejet fölforraljuk.
  2. A vajat egy lábasban fölolvasztjuk, a lisztet hozzáadjuk, és kevergetve megforrósítjuk, de figyeljünk rá, ne piruljon túl.
  3. Ezután állandóan kevergetve hozzáöntjük a forró tejet, és lassú tűzön forraljuk, ezalatt kellően besűrűsödik, és a liszt is kellően megfő. Sózzuk, borsozzuk, a szerecsendióval fűszerezzük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x24
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1630
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 18.

Ajánló

Én a besamel mártást habverővel szoktam készíteni, mert így biztosan nem lesz csomós!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt az ételt valamilyen családi összejövetelre készítettem el. Mint tudjuk a rakott ételek megannyi változata ismert, és nagyon finomak, laktatóak tudnak lenni. A brokkolis változat annyiban jó, hogy ebbe már a zöldség vele sült, így a napi zöldség pipa.... :-)))

Hozzávalók

Rakott burgonyás-brokkolis hús

Mártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek