Banános csokis palacsinta recept

Banános csokis palacsinta
Banános csokis palacsinta
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik nap a neten böngészés közben szembe jött velem egy erősen hasonlatos banános-csokis palacsinta. Nagyon nagy kísértés volt, hogy ne azonnal készítsem el, de mivel épp ezzel egyidőben megevésre váró torta volt a hűtőnkben, így meg kellett várni, míg az szépen az elfogy. Elfogyott....! :-) 

Már nem tudtam visszakeresni, hogy hol találtam, így pontosan nem is tudom leírni, hogy kinek a műve volt. De mindenesetre rendkívülien meggyőző volt, és rekonstruálás után, saját kútfőből elkészítve sem okozott nagy csalódást.:-)

Ennyi hozzávalóból 10 db palacsinta lett. Nem mondom, hogy nem édes, de mivel a tésztában nincs cukor, a banán is éppen most kezdett sárgulni, és a csoki is inkább feketecsoki jellegű, így nem volt "akkora"  bomba.:-) 

hozzávalók / 4 adag

Tésztához:

  • 2 tanyasi vagy bio tojás
  • csipet só
  • 150 g liszt
  • 400 ml tej
  • 3-4 ek étolaj a sütéshez

Tölteléknek: 

Csokiöntethez:

  • 3 ek kakaó
  • 3 ek cukor
  • 15-16 ek forró víz
  • nagyobb diónyi vaj

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

banánnal töltött csokis palacsinta, csokis palacsinta banánnal töltve, banános palacsinta csokiöntettel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát összeállítjuk, kisütjük a palacsintákat, és melegen tartjuk.
  2. Közben forró vízgőz felett összemelegítjük a csokiöntetet a hozzávalókból, és a vízgőz felett ezt is melegen tartjuk.
  3. Amint kisültek a palacsinták, megtöltjük úgy, hogy először megkenjük csokiszósszal, majd a hosszában kettévágott banánokból egyet ráhelyezünk, feltekerjük, tányérra rakjuk, meglocsoljuk csokiöntettel, és ízlés szerint porcukorral megszórhatjuk.
  • költség: 650 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 11 952
elküldve: 13
receptkönyben: 296
elkészítve: 11/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
240 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Maradék rizs? Jöhet!
Maradék rizs? Jöhet!
Megmaradt a rizottó, és valami újra vágysz? Most megmutatjuk, hogyan készíts belőle csodás olasz panírozott golyókat!
Ízes töltött tojás a régmúltból
Ízes töltött tojás a régmúltból
Milyenek voltak az étkezési szokások a 19. század derekán? Mit és hogyan ettek az akkori emberek? Főztünk egy korabeli előételt.  
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Hamburger, hot-dog, pizza, gyros és szendvics hidegen vagy melegen. Ezeket esszük mi leggyakrabban, ha street food-ra vágyunk. De mit esznek a horvátok a tenger mellett?
Igazi őszi májkrém aszalt szilvával
Igazi őszi májkrém aszalt szilvával
Könnyű nyarat tudhatok magam mögött, ugyanis nem kellett sokat gondolkodnom, mit adjak az unokáknak reggelire vagy uzsonnára, mert csakis májas kencét rendeltek.