Anyák napi epertorta recept

Anyák napi epertorta
Anyák napi epertorta
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát évek ezelőtt találtam a Nők Lapjában, Lajos Mari receptje. Ez a család kedvence :-).

hozzávalók / 4 adag

(16 szelethez)

  • 800 g eper
  • 1,5 tasak (15 g) instant zselatin
  • 1,5-2 dl édeskés vermut
  • 15-18 db babapiskóta
  • 500 g tehéntúró
  • 150 + 1 ek porcukor
  • 1 citrom
  • 5 dl tejszín
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 tasak piros tortabevonó zselé
  • porcukor

ajánlat

Kiváló hozzá egy kis eper ízű vermut!

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
szezon: tavasz
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres túrótorta sütés nélkül, tejszínes-túrós torta eperrel

elkészítés

  1. Az eper 1/3 részét (a legszebb szemeket) félretesszük a díszítéshez, a többit megmossuk, lecsepegtetjük, szárukat kitörjük, az eperszemek nagyságától függően félbe, negyedbe vágjuk. A zselatint a csomagoláson olvasható javaslat szerint felpuhítjuk.
  2. A vermutot mélytányérba öntjük, beleforgatjuk a babapiskótákat, és egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljára fektetjük - némelyiket eltörjük, hogy "hézagmentesen" kitölthessük a formát.
  3. A túrót szitán áttörjük, hogy minél finomabb krémet kapjunk, hozzászitálunk 150 g porcukrot, belereszeljük a forró, folyó víz alatt megsikált citrom héját, és hozzászűrjük a citrom kinyomott levét. A tejszínt (én Hulalát használtam) kemény habbá verjük a vaníliás cukorral. A zselatint felolvasztjuk, gyors mozdulatokkal a túrókrémhez keverjük, végül kanalanként hozzáadjuk a tejszínhabot.
  4.  A krém felét a babapiskóták tetejére simítjuk, belenyomkodjuk az eperdarabokat, bevonjuk a maradék krémmel, fóliával betakarjuk, és 5 órára a hűtőbe tesszük (még jobb, ha előző este elkészítjük).
  5. Tálalás előtt legalább 1 órával megmossuk, megtörölgetjük, és megtisztítjuk a félretett eperszemeket. Kettőt vékony gerezdekre, a többit vékony karikákra végjuk, és csinosan megdíszítjük velük a torta tetejét.
  6. A tasakon olvasható utasítás szerint, 1 ek porcukorral elkészítjük a tortazselét, kanalanként a torta tetejére öntjük, és dermedésig, legalább fél órát hidegre tesszük. Tálaláskor meglazítjuk a formán a kapcsot, késsel körbevágjuk-lazítjuk (hogy szépen elváljon a forma oldalától), lehúzzuk a tortagyűrűt, és két sütőlapát segítségével kerek tálra csúsztatjuk (én rajta szoktam hagyni a tortaforma alján).

statisztika

beküldve:
nézettség: 24 003
elküldve: 9
receptkönyben: 366
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

Hozzászólások (14)

yolika
yolikav, 2012-04-29 19:35

Wow! Ez aztán torta! Nagyon szép és gondolom az íze is mesés!

gubigabi
gubigabip, 2011-06-24 16:54

Ez a torta legalább olyan finom, mint amilyen szép. Ezt garantálom, ugyanis nekem volt szerencsém megkóstolni:-)
Köszi Anita!
Gubigabi

HossoAni
HossoAniv, 2011-06-05 22:22

Kedves Gumicukor!
Akkor ezek szerint elkészítetted :-) Örülök, hogy ízlett!

HossoAni
HossoAniv, 2011-06-05 22:22

Kedves Gumicukor!
Akkor ezek szerint elkészítetted :-) Örülök, hogy ízlett!

anyamaci 22
anyamaci 22sze, 2011-06-01 13:25

Elképesztően szép!Gratulálok hozzá!Recept elmentve,köszönöm szépen!

HossoAni
HossoAnisze, 2011-06-01 12:24

Köszönöm szépen! 26 cm-es tortaformában, javítom, vhogyan kimaradt a reciből :-(.

evibaba31
evibaba31sze, 2011-06-01 11:48

Csodálatosan szép!!!Gratulálok!!!Hány centis tortaformában készítetted???

Legfrissebb cikkek

Tuti tipp narancsbőr ellen
Tuti tipp narancsbőr ellen
A cellulit, ismertebb nevén narancsbőr sok nő életét megkeseríti. De jó hírünk van: itt a megoldás kezelésére! Ismerjétek meg a Dr.Kelen kozmetikumokat. (x)
Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Manapság már kevesen böjtöljük végig a Húsvét előtti negyven napot, de az ünnepet megelőző időszakban mégis sokan igyekszünk csökkenteni húsfogyasztásunkat. Ebben segítünk.
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Elsőre takarmánynak vagy madáreledelnek néznénk, pedig egy igazi kincs, amelyet a modernitás elfeledtetett velünk. Az utóbbi időben azonban kezdjük újra felfedezni a kölest.