Anyák napi epertorta recept

Kalória?
Anyák napi epertorta
Anyák napi epertorta
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát évek ezelőtt találtam a Nők Lapjában, Lajos Mari receptje. Ez a család kedvence :-).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kiváló hozzá egy kis eper ízű vermut!

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
szezon: tavasz
kategória: torta
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

epres túrótorta sütés nélkül, tejszínes-túrós torta eperrel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az eper 1/3 részét (a legszebb szemeket) félretesszük a díszítéshez, a többit megmossuk, lecsepegtetjük, szárukat kitörjük, az eperszemek nagyságától függően félbe, negyedbe vágjuk. A zselatint a csomagoláson olvasható javaslat szerint felpuhítjuk.
  2. A vermutot mélytányérba öntjük, beleforgatjuk a babapiskótákat, és egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljára fektetjük - némelyiket eltörjük, hogy "hézagmentesen" kitölthessük a formát.
  3. A túrót szitán áttörjük, hogy minél finomabb krémet kapjunk, hozzászitálunk 150 g porcukrot, belereszeljük a forró, folyó víz alatt megsikált citrom héját, és hozzászűrjük a citrom kinyomott levét. A tejszínt (én Hulalát használtam) kemény habbá verjük a vaníliás cukorral. A zselatint felolvasztjuk, gyors mozdulatokkal a túrókrémhez keverjük, végül kanalanként hozzáadjuk a tejszínhabot.
  4.  A krém felét a babapiskóták tetejére simítjuk, belenyomkodjuk az eperdarabokat, bevonjuk a maradék krémmel, fóliával betakarjuk, és 5 órára a hűtőbe tesszük (még jobb, ha előző este elkészítjük).
  5. Tálalás előtt legalább 1 órával megmossuk, megtörölgetjük, és megtisztítjuk a félretett eperszemeket. Kettőt vékony gerezdekre, a többit vékony karikákra végjuk, és csinosan megdíszítjük velük a torta tetejét.
  6. A tasakon olvasható utasítás szerint, 1 ek porcukorral elkészítjük a tortazselét, kanalanként a torta tetejére öntjük, és dermedésig, legalább fél órát hidegre tesszük. Tálaláskor meglazítjuk a formán a kapcsot, késsel körbevágjuk-lazítjuk (hogy szépen elváljon a forma oldalától), lehúzzuk a tortagyűrűt, és két sütőlapát segítségével kerek tálra csúsztatjuk (én rajta szoktam hagyni a tortaforma alján).

statisztika

beküldve:
nézettség: 42 655
elküldve: 14
receptkönyben: 469
elkészítve: 16/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

Hozzászólások (14)

gubigabi
Gubigabi / gubigabi p, 2011-06-24 16:54

Ez a torta legalább olyan finom, mint amilyen szép. Ezt garantálom, ugyanis nekem volt szerencsém megkóstolni:-)
Köszi Anita!
Gubigabi

anyamaci 22
anyamaci 22 sze, 2011-06-01 13:25

Elképesztően szép!Gratulálok hozzá!Recept elmentve,köszönöm szépen!

evibaba31
evibaba31 sze, 2011-06-01 11:48

Csodálatosan szép!!!Gratulálok!!!Hány centis tortaformában készítetted???

Legfrissebb cikkek

Top 7 laktató saláta 400 kcal alatt
Top 7 laktató saláta 400 kcal alatt
Egy saláta is lehet tartalmas, ha sikerül jól összeválogatnunk az alkotórészeit. Kezdjük például magas energiatartalmú hüvelyesekkel, és fűszerezzük ízlés szerint!
A rettegett terhességi cukorbetegség
A rettegett terhességi cukorbetegség
Magyarországon minden 15-20. kismamát érinti a várandósság alatt kialakuló cukorbetegség. Lássuk, milyen étrendi kihívásokkal kell szembenézniük!
Ilyen hűtőt szeretünk
Ilyen hűtőt szeretünk
Szeretnéd elkerülni az ételpazarlást, és gazdagodnál egy csodás konyhai társsal? Akkor az új Supreme NoFrost termékcsalád innovatív technológiája segít Neked. (x)
Heti menü: csak 15 perc alatt!
Heti menü: csak 15 perc alatt!
Felejtsd el a hosszas ácsorgást a tűzhely előtt! Élvezd ki a jó időt, és dobj össze gyors és finom ételeket! Edd meg őket a szabadban, és közben élvezd az ízeket!
1092