r
Nosalty Logó

Almás-mákhabos piskótatekercss

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
8zsuzsa8
Almás-mákhabos piskótatekercss
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 710 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4255 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 214 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1500 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    688 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    516 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    293 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 710 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.3 g

Zsír

  • Összesen
    283.2 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    1455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8999.8 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    4127 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    979 mg
  • Foszfor
    3096 mg
  • Nátrium
    592 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    355.2 g
  • Cukor
    184 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

VÍZ

  • Összesen
    1122.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1802 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    846 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1757 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    482 micro
  • β-crypt
    97 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1425 micro
Összesen 4255 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot és egy zacskó vaníliás cukrot.
  2. Egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat, majd a sütőporral és keményítővel elkevert lisztet.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegítwtt sütőben 15 percig sütjük.
  4. A kész piskótát nedves konyharuhára borítjuk, majd egy másik nedves konyharuhával letakarjuk.
  5. Két almát meghámozunk, vékony szeletekre vágjuk. Citromlével meglocsoljuk, és 3 evőkanál vízben 3-4 percig pároljuk.
  6. Elkészítjük a zselatint a zacskóján lévő utasítás szerint.
  7. A tejszínt egy zacskó vaníliás cukorral felverjük, beleforgatjuk a zselatint és a darált mákot.
  8. Az így kapott krémet a piskótára simítjuk. Megszórjuk a párolt almadarabokkal.
  9. A konyharuha segítségével feltekerjük, legalább 1 órára hűtőszekrlnybe tesszük.
  10. A tetejét vékony szeletekre vágott almagerezdekkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x28
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 566
  • Feltöltés dátuma: 2020. december 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás-mákhabos piskótatekercss
8zsuzsa8 210 recept

Egy régi Magyar Konyhában találtam a receptet, azóta minden évben, almabőség idején elkészítem. Babra munka, de megéri. Nagyon kiadós. Szebb lesz a díszítés, ha az almaszeleteket egy teáskanál vízzel a mikróban egy percig pároljuk. Mivel én cukorbeteg vagyok, cukor helyett édesítőszert használok, többnyire eritritet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek