hozzászólások (2)

leírás

 
A kovász egy erjedést előidéző anyag, amely több lépcsőben készül. Lisztből és vízből áll, amelyben tejsavas erjedés indul meg. A sütőiparban kovásszal kelesztenek, a lisztben jelen lévő élesztőgombáknak köszönhetően. A kovásszal készült kenyér jól illik szaftos ételekhez, kissé savanykás illata és lyukacsos bele igazán klasszikus kenyérré teszi.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Erős napfénytől védett, langyos helyen.

Kovász alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (2)

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Torma
        Torma / Torma Thu, 2013-08-22 23:06

        Szia anyanena! Van egy receptem rá "vadkovász, vadélesztős kovász" néven; a vadkovászos kenyér receptjeimnél pedig vannak hozzá linkek.
        Nézd meg Fahéj vadkovász receptjét és kenyereit is, ha olvasni akarsz bővebben a témáról! Üdv,Torma :)