Túrós-sajtos pogácsa recept

Túrós-sajtos pogácsa
Túrós-sajtos pogácsa
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekem ma gombfoci versenyre ment. Olyasmit kellett neki készítenem, amivel társait is megkínálhatja, és ő maga is szívesen fogyaszt. Két tepsi lett belőle. Ez tuti nyerő lesz. Sajna nálam is az volt.

hozzávalók / 12 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, szilveszter
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
babakonyha: baba 18-24 hónap
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

kacsazsíros pogi, túrós pogácsa, sajtos pogi
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy dl langyos, cukros tejen az élesztőt felfuttatjuk.
  2. Hozzáadjuk az olvasztott margarint, kacsazsírt, joghurtot, 2 egész tojást, 10 dkg reszelt sajtot, kovászt, majd a lisztet és a sót. Dagasztógépben, kenyérsütőben, vagy kézzel rugalmas tésztát gyúrunk belőle, jó fél órát kelesztjük.
  3. A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kinyújtjuk kb. 2 cm vastagra, kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egymástól távolabb, mert megnőnek. 1 tojással lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 37x32 cm
  • költség: 1300 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 26
össznézettség: 39 886
elküldve: 6
receptkönyvben: 292
elkészítve: 10/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1820 recept

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rev2220
Rev2220 Mon, 2013-08-26 09:16

Kedves Éva,

Csak én nem látom hol kerül bele a túró?

Üdvözlettel :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2013-08-26 10:16

Kedves Rev2220+
Nem, kíválóan észlelted a túró hiányát a munkafázisból. Kérlek, hogy gondold hozzá, és ha elkészíted a receptet tedd bele, mert a te friss szemed még hamar észreveszi a hiányt, de az én öreg szemem elsiklott felette. Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem.
Üdvözlettel: Vass Éva

anyanéna
anyanéna / anyanéna Sun, 2013-01-13 18:35

Ezt én ma megsütöttem, Isteni lett!! :)Köszi a receptet.
A fagyasztóba is került belőle, ha hirtelen "kell" , csak kiveszem.
Én a 10 dkg sajt mellé, még egy 10 dkg-os tömlőset is mellécsaptam.(ott árválkodott a hűtőben)
Tejfölt használtam joghurt helyett, mert az volt itthon és zsír helyett margarint.
Isteni puha lett, és omlós.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2013-01-13 19:03

Ez az. Ennek örülök a legjobban. Én úgy képzelem, adok egy hangulatot, egy ötletet és mindenki saját szája íze szerint készíti el, vagy ami otthon van. Evvel szerezted a legnagyobb örömet. Üdv: Évi néni

szilvi76
Szilvi6 / szilvi76 Tue, 2012-08-14 11:02

...hol lehet rozskovászt venni? :((
És BL-55 liszten kívül sem nagyon láttam még mást hétköznapi üzletekben....
A képen nagyon jól néznek ki a pogik, de az összetevők miatt olyan "elérhetetlennek" tűnik számomra :(

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2012-08-16 17:23

Szia!
Akkor ne foglalkozz a rozskovásszal, azt csak azért használom, mert megvettem. A többi kapható nagyobb nagyobb szupermarketekben. Ha nincs kacsazsírod (nekem azért van, mert mindig magam készítem hájból), akkor helyettesítsd vajjal, vagy margarinnal. Ez csak ötletadó, használd azokat az alapanyagokat, amit te kedvelsz. Üdv: Évi néni

fancsika
fancsika Tue, 2012-04-10 19:26

Elkészítettem, nagy sikere volt még 2 nap múlva a kollégáim körében is. Sajnos én sem tudom ezt megjelölni, hiába kerestem a piros nemet- ami átvált igenre, de mindegy, az a lényeg, hogy finom volt, és egyszerű, csak rengeteg lett belőle.

541