r
Nosalty Logó

Zöldbabfőzelék 10. - aludttejjel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
koszider
Zöldbabfőzelék 10. - aludttejjel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 368 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1472 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 70 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    650.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    404.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    143 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    228 micro
  • β-karotin
    1272 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2117 micro
Összesen 368 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    96.1 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2601.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    995 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    917 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.8 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1619.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    875 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    171 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    573 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    485 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    911 micro
  • β-karotin
    5086 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8467 micro
Összesen 1472 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    405 micro
Összesen 70 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldbab végeit lecsípjük, megmossuk és 2-3 cm-es darabokra felvágjuk.
  2. A hagymát finomra felaprítjuk.
  3. A babot annyi vízben, hogy bőven ellepje, a hagymával együtt feltesszük főni, ízlés szerint sózzuk. Fedő alatt puhára főzzük.
  4. Közben az aludttejet kb. fél dl vízzel egyneműre összetörjük - összekeverjük. Ha sok az aludttejsavója, inkább azt használjuk víz helyett. Aludttej helyett joghurtot is használhatunk, ha kellőképp savanykás.
  5. Rántást készítünk: a zsírt felforrósítjuk,a lisztet kevergetve világosra pirítjuk benne. Lehúzzuk a tűzről és belekeverjük az aludttejet.
  6. Előbb arántást, majda tejfölt isbelevegyítjük a zöldbabba és pár perc alatt felforraljuk. Hosszú levű, híg főzeléknek kell lennie.
  7. Ízlés szerint tovább savanyíthatjuk mégegy fél kanál ecettel.
  8. Langyosra lehűtve fogyasztjuk.
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10713
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldbabfőzelék 10. - aludttejjel
koszider 91 recept

Nyári melegben a langyosra, majdnem hidegre hűlt, savanykás zöldbabfőzelék nagyon üdítő ebéd. Most én épp fasírtot készítettem hozzá, de még jobb rántott csirkecombbal: egyik kezünkben a kanál, másikban a csirkecomb. Ha lenne harmadik kezünk, azzal meg a szedőkanalat fognánk, hogy folyamatosan adagolhassuk a tányérra a főzeléket. (Közben morgunk és rávicsorítunk arra, aki a lábashoz közelít.)  Az aludttejjel felöntött rántástól lesz nagyszerű.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!