r
Nosalty Logó

Szőlős túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Szőlős túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

Összesen 551 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

Összesen 4398 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

Összesen 251 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    701.8 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 551 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.2 g

Zsír

  • Összesen
    283 g
  • Telített zsírsav
    167 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1552 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5614.8 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    763 mg
  • Vas
    1006 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    1716 mg
  • Nátrium
    533 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    349.9 g
  • Cukor
    307 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    938.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2322 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    803 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2277 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    549 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1433 micro
Összesen 4398 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.4 g
  • Cink
    74 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    57 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta készítése:
  2. A tojások kemény habbá vert fehérjéjéhez egyesével adjuk a sárgákat, majd kanalanként a cukrot, kanalanként a lisztet.
  3. Az olvasztott, langyos vajat is hozzákeverjük, majd citromhéjat reszelünk rá.
  4. Összekeverve kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük.
  5. Forró sütőbe téve, takarékon megsütjük.
  6. Kihűlés után lekattintjuk a tortaforma peremét, vajas papírral letöröljük róla tésztasütés nyomait.
  7. A tortalapot lapos késsel elválasztjuk a sütőlaptól, de a formában hagyjuk.
  8. Visszacsatoljuk a tortaforma karimáját.
  9. Félbevágott szőlőszemekkel körben kirakjuk a tortalap szélét, a szőlőszemek vágott felét lefelé a tészta és a karima közé, oldalt pedig a karimához szorítjuk.
  10. A maradék szőlőszemekből tizenkettőt félreteszünk a torta dekorálásához, a többit egyenletesen elhelyezzük a tortalapon.
  11. Rásimítjuk a túrókrémet, legalább 3 órára hűtőbe tesszük, szeletelés után a maradék szőlőszemekkel dekoráljuk.
  12. Túrókrém készítése:
  13. A tojásokat a cukorral és a vajjal simára keverjük.
  14. Hozzákeverjük a villával összetört túrót, a vaníliás cukrot.
  15. A tejszínt meglangyosítjuk, kisrugóssal keverve beletesszük a tortazseléket és a túrókrémhez keverjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 178
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 40981
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 07.

Ajánló

Süti - bármikor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szőlős túrótorta
Harmathy Ildikó 313 recept

A Kávéház a Vörös Lóhoz kínálatában mindig volt gyümölccsel készített túrótorta.

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!