r
Nosalty Logó

Sült tonhal kuszkusz salátával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Sült tonhal kuszkusz salátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Citromos tonhal

Kuszkusz saláta

Összesen 513 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Citromos tonhal

Kuszkusz saláta

Összesen 2055 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Citromos tonhal

Kuszkusz saláta

Összesen 78 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1868.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    1134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    438.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    843 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    819 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 513 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    162.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7474.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    474 mg
  • Foszfor
    1958 mg
  • Nátrium
    4537 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    289.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1753.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3372 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    47 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    238 mg
  • D vitamin:
    1135 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    375 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3275 micro
  • α-karotin
    227 micro
  • β-karotin
    998 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    337 micro
Összesen 2055 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    198 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 78 kcal

Hozzávalók

Citromos tonhal

Kuszkusz saláta

Elkészítés

Citromos tonhal

  1. A sütőt előmelegítjük 170 C fokra.
  2. A sót a borsot és egy citrom lereszelt héját összekeverjük, majd bedörzsöljük vele a tonhal szeletek (nálam 4 db) mindkét oldalát.
  3. A citromokat vékony szeletekre vágjuk, majd 2x2 tepsi méretű sütőpapír közepére rakjuk őket sorban egymás mellé 3 sorban (duplán rakjuk a sütőpapírt, hogy ne folyjon ki a citrom). Hogy érthető legyen: 3x6 citrom karikát rakunk a közepére. Vagy amennyi kell, hogy 2 tonhal szelet alatt mindenhol legyenek citromok.
  4. A citromokra helyezünk 2 tonhal szeletet, majd felülről és alulról ráhajtjuk a sütőpapírt, behajtjuk, a két oldalát pedig az egész alá tűrjük. Ugyanezt megismételve a másik sütőpapírral lesz 2 citromos tonhal tasakunk, amit egy tepsire téve a sütőbe rakunk. 20-22 perc alatt teljesen átsül, de aki szereti, ha a közepén picit rózsaszín, annak elég 18 perc.

Kuszkusz saláta

  1. A lilahagymát megpucoljuk, és kis kockákra vágjuk. Betesszük egy kis tálkába, és ráfacsarunk fél citrom levét, hogy éppen ellepje. Így nem lesz olyan erős íze.
  2. A kuszkuszt egy nagy csipet sóval egy lefedhető tálba vagy edénybe tesszük.
  3. Felforraljuk a dupla mennyiségű vizet, és a kuszkuszra öntjük, majd lefedjük, és nem vesszük le a fedőt kb. 10 percig. Ezalatt nekiállunk a zöldségeknek.
  4. Az uborkát és a paradicsomokat (a belső folyós rész nélkül) kis kockákra vágjuk, majd megsózzuk. A bazsalikomot durván apróra vágjuk.
  5. Amikor kész a kuszkusz, levesszük a fedőt vagy fóliát, és villával összekeverjük. Belerakjuk a zöldségeket és a bazsalikomot, összekeverjük, majd ha igényli, megsózzuk még egyszer.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2896
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 05.

Ajánló

Száraz fehérbort vagy mojitot ajánlanék hozzá, de mivel a gyerek miatt nem ihatok alkoholt, egy limonádé is tökéletes párosítás.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tonhal recept Claire Robinson receptje alapján készült. A kuszkusznál a bazsalikomot és a zöldségeket lehet helyettesíteni, ki mivel szeretné. Annak is ajánlom, aki nem annyira szereti a halakat, a citrom kivonja belőle az erős hal ízt, és nem utolsó sorban a lakás sem lesz hal szagú. A maradék tonhalból pedig ismét Claire Robinson szőlős joghurtos diós tonhalas salátáját szoktam elkészíteni. Majd egyszer azt is felrakom. ;)

Hozzávalók

Citromos tonhal

Kuszkusz saláta

Címlapról ajánljuk

További cikkek